Toyota si verí. Ako prvá ponúka zdarma 10-ročnú záruku, aj na staršie autá!

Toyota ponúka bezplatnú záruku až na 10 rokov, stačí chodiť pravidelne na servisné prehliadky. A platí aj pre už kúpené autá. Dokonca aj na vany a dodávky a na ďalšieho majiteľa sa prenáša pri odpredaji auta.

03.06.2021 14:00
debata (1)
Záruka 10 rokov sa vzťahuje aj na už kúpené... Foto: Toyota
Toyota, servis Záruka 10 rokov sa vzťahuje aj na už kúpené staršie autá.

Toyota prichádza s naozaj revolučným nápadom. Každý rok, keď so svojim autom Toyota alebo Lexus navštívite autorizovaný servis a necháte ho v ňom skontrolovať, automobilka vám predĺži záruku automaticky o jeden rok. A platí to po nielen päť alebo šesť rokov, ale celých desať, alebo pokým nenajazdíte 160 000 kilometrov.

A to ešte nie je všetko. Neplatí to totiž len na nové autá, ale aj na staršie a kúpené skôr. Inak povedané, klient môže napríklad kľudne prísť do autorizovaného servisu so svojou 8-ročnou Corollou, nechať si spraviť servisnú prehliadku a dostane na ďalší rok záruku. Automaticky, bezplatne a bez vyplňovania nejakých komplikovaných žiadostí.

Nič sa neplatí, nič sa nepodpisuje

Záruka „Relax“ sa automaticky aktivuje po skončení štandardnej záruky. Vždy po absolvovaní servisnej prehliadky sa automaticky predĺži o rok, alebo pokiaľ v danom roku nenajazdíte 16 000 kilometrov. Ak máte auto s dvojročným servisným intervalom, aj záruka bude platiť dva roky, alebo pokiaľ nenajazdíte počas nich 32 000 kilometrov. Nič netreba podpisovať a ani uzatvárať žiadne nadštandardné poistenie.

A žiadne auto nie je vynechané, ponuka sa vzťahuje na akúkoľvek Toyotu alebo Lexus pri splnení dvoch vyššie uvedených podmienok – vek do desať rokov a nájazd do 160 000 kilometrov. A týka sa to dokonca aj ľahkých úžitkových vanov a dodávok. Nezáleží ani na pohone – ponuka sa vzťahuje na benzínové autá, naftové autá, hybridy, elektromobily a aj na vodíkovú Toyotu Mirai.

Predĺžená záruka má prakticky rovnaký rozsah,... Foto: Toyota
Toyota, servis Predĺžená záruka má prakticky rovnaký rozsah, ako štandardná trojročná záruka pri novom aute. Predlžovanie sa aktivuje automaticky po jej vypršaní.

A Toyota zašla ešte ďalej – nemusíte byť dokonca ani prvým majiteľom, záruku dostanete aj ak ste jeho druhým, tretím, alebo štvrtým majiteľom, nezáleží na tom, ako ste ho kúpili… Ak si myslíte, že ide o nejaký marketingový trik a táto desaťročná záruka je nejako „okresaná“, aby pod ňu patrilo len minimum vecí, tak to nie je pravda.

Bez inotajov

Aj v tomto Toyota stavila na jednoduchosť a jednoznačnosť – nová 10-ročná postupne predlžovaná záruka sa vzťahuje na rovnaké diely a prácu ako trojročná záruka poskytovaná na nové vozidlá a jednoročná, ktorá je štandardom pre schválené ojazdené vozidlá. Nezahŕňa len veci, podliehajúce opotrebeniu každodenným používaním, ako je farba, alebo vnútorné obloženie auta. Ak auto predáte, záruka nestráca platnosť, ale putuje ďalej k novému majiteľovi.

Toyota s takto komplexnou zárukou prichádza ako prvá, sľubuje si od nej zvýšenie atraktivity nielen nových vozidiel, ale aj jazdených, ktoré si budú dlhšie držať cenu. Pri ponuke vsadila na jednoduchosť, zákazník nemusí de facto robiť nič, len chodiť na pravidelné servisné prehliadky do autorizovaných servisov. Na Slovensku však táto ponuka zatiaľ nie je aktívna, automobilka s ňou prišla v Európe od začiatku júna napríklad vo Veľkej Británii. Je však pravdepodobné, že ju bude postupne rozširovať aj do ďalších krajín.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #záruka #predĺžená záruka #10-ročná záruka #servisné prehliadky
Články podľa značiek