Moskva ide rozdávať zadarmo autá zaočkovaným. To tu ešte nebolo

Moskva má žalostne nízky počet obyvateľov zaočkovaných proti koronavírusu. Starosta tohto 12 miliónového mesta sa preto rozhodol pre nečakaný stimul. Očkovanci dostanú šancu vyhrať auto.

16.06.2021 16:00
debata (9)
Moskovský starosta Sergej Sobjanin verí, že... Foto: AvtoVaz
Lada Vesta - 2016 Moskovský starosta Sergej Sobjanin verí, že očkovacia lotéria urýchli vakcináciu obyvateľstva. Doteraz ju podstúpilo z 12-tich miliónov Moskovčanov len 1,3 milióna.

Dvanásťmiliónová Moskva sa opäť vrhá do pandemickej špirály. Tak napríklad v nedeľu 13. júna bolo identifikovaných 7 704 prípadov nakazených. Viac ako polovica v celej krajine. Čo je najviac od 24. decembra 2020. Nemocnice začínajú mať opäť obsadené lôžka pacientmi s COVID-19.

Situácia sa pravdepodobne nezlepší, pretože Moskovčania nedôverujú očkovaniu. Dokonca ani domácej vakcíne Sputnik V. Zaočkovať sa totiž dalo doteraz len 1,3 milióna Moskovčanov, čosi nad 10 percent. To sa nepáči starostovi Sergejovi Sobjaninovi. Preto sa rozhodol obyvateľov motivovať k vakcinácii nezvyčajnou akciou.

Starosta Moskvy oznámil, že tí obyvatelia, ktorí podstúpia očkovanie od 14. júna do 11. júla budú zaradení do zlosovania o nové auto značky Lada. Každý týždeň rozdá mesto až päť áut v cene vyššej ako je jeden milión rubľov, čo je 11 464 eur. To je veľkorysý rozpočet, pretože za tieto peniaze si môžete dopriať prakticky akýkoľvek súčasný model AvtoVazu.

K dispozícii tak bude Vesta, Xray, Largus či klasická Niva Legend. Celkovo je do očkovacej lotérie určených dvadsať vozidiel. Sobjanin tvrdí, že mesto síce opäť prijalo prísnejšie pandemické opatrenia, ale považuje ich za dočasné riešenie. Jedinú cestu vidí starosta Moskvy v zrýchlení zaočkovania, aby nebolo nutné pristúpiť k ešte tvrdším opatreniam.

Chorvátske diaľnice Čítajte viac Európa sa otvára. Pozrite si koľko zaplatíte za diaľnice cestou k moru

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Lada #Covid-19
Články podľa značiek