Dacia Duster: Čo by ste povedali na takýto facelift?

Minulý týždeň ukázala Dacia modernizovaný Duster. Exteriérové zmeny však boli len kozmetické. Nezávislý grafik bol oveľa odvážnejší.

29.06.2021 18:00
debata
Nezávislý grafik použil na súčasnom... Foto: KDesignAG
Dacia Duster - nezávislý facelift 2021 Nezávislý grafik použil na súčasnom modernizovanom Dusteri výrazné prvky tohtoročnej štúdie Bigster.
Dacia Duster - 2021 Čítajte viac Dacia Duster: Rumunský ‘trhák‘ je po plastike. Ponúka viac pohodlia a nižšiu spotrebu

Dacia sa pred pár dňami pochválila modernizovaným Dusterom. Zvonka ho však spoznáte len vďaka drobným zmenám. Napríklad novej grafike reflektorov v tvare písmena Y, novým diskom kolies a rovnako štylizovanými zadnými svetlami. Lenže nezávislému grafikovi, ktorý vystupuje ako KDesignAG, to akosi nestačilo. Zareagoval totiž na nový štylistický smer, ktorý Dacia naznačila začiatkom roka konceptom 7-miestneho SUV Bigster z pera dnes už bývalého šéfdizajnéra Alejandra Mesonero-Romanosa Ten je predobrazom novej generácie Dustera, na ktorú si však ešte počkáme dva až tri roky.

Dacia Bigster Concept - 2021 Čítajte viac Dacia Bigster: Toto je nové 7-miestne SUV! Lacné už nebude

Navyše Dacia predstavila nové logo. A tak sa ilustrátor rozhodol, že predbehne čas. Na vynovený Duster aplikoval úzku masku konceptu Bigster, vrátane agresívnych ochranných plastov v prednom nárazníku. Nezabudol ani na nové logo a inovatívne diódové svetlá. Zmeny vzadu sú menej odvážne. V podstate grafik zmenil len svetlá, ktoré sú o čosi výraznejšie. Tiež s grafikou písmena Y. Dacia si síce tieto prvky necháva do budúcna, ale ako vidíme, svedčali by aj súčasnej generácii. I tak sa nemusí Duster sťažovať na nezáujem. Toto lacné SUV je totiž aj v dnešnej podobe najúspešnejším modelom skupiny Renault.

Zmeny vzadu sú len detailné. Grafik ešte viac... Foto: KDesignAG
Dacia Duster - nezávislý facelift 2021 Zmeny vzadu sú len detailné. Grafik ešte viac zvýraznil „ypsilonovú“ grafiku svetiel.
alejandro-mesonero-romanos Čítajte viac Náhly odchod šéfdizajnéra Dacie má rozuzlenie. Kam mieri?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #facelift #Dacia Duster #ilustrácia #KDesignAG
Články podľa značiek