Robb Report: Najlepší interiér medzi automobilmi má Bentley Flying Spur

Americký magazín zameraný na exkluzívne výrobky ocenil interiér britského modelu titulom Best of the Best (Najlepší z najlepších) za rok 2021.

29.06.2021 12:00
Bentley-Flying Spur-2020-1280-57 Foto:
Bentley Flying Spur zvíťazilo v kategórii najlepší automobilový interiér.
debata

Medzi luxusnými automobilovými značkami prebieha konkurenčný boj v iných dimenziách, na aké sme bežne zvyknutí. Na rozdiel od spotreby paliva, veľkosti batožinového priestoru či spoľahlivosti sa solventná klientela orientuje na prestíž, luxusný vzhľad a pohodlie za volantom, či v druhom rade sedadiel. Ide o do značnej miery subjektívne kritériá, čo necháva výrobcom priestor na inovácie, ktoré dokážu posúvať latku stále vyššie a vyššie.

Bentley Flying Spur - 2019 Čítajte aj Bentley Flying Spur: Lietajúca ostroha zvládne 333 km/h! Je najrýchlejšia

O objektívne zhodnotenie luxusných produktov sa pravidelne stará americký magazín Robb Report, ktorý ich každoročne oceňuje trofejou „Najlepší z najlepších“ (Best of the Best). V kategórii najlepší automobilový interiér zvíťazilo Bentley Flying Spur, ktoré podľa magazínu pripomína atmosféru v exkluzívnom nočnom klube.

Maximálny luxus vládne aj na zadných sedadlách. Foto: Bentley
Bentley-Flying Spur-2020-1280-67 Maximálny luxus vládne aj na zadných sedadlách.

Pre Bentley ide o významné ocenenie, keďže práve model Flying Spur má za úlohu reprezentovať značku ako vlajková loď potom, čo Briti ukončili výrobu modelu Mulsanne. Hoci je Flying Spur o niečo kratší a má aj kratší rázvor (3 194 mn oproti 3 266 mm), z hľadiska dynamiky neostáva povesti značky nič dlžný. Pod kapotou môže pracovať osemvalcový agregát s výkonom 410 kW (550 k) alebo dvanásťvalec s výkonom 473 kW (635 k). Prvý spomínaný variant zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je 318/h, pričom silnejší je na stovke za 3,8 sekundy a ručička rýchlomera sa zastaví až na hodnote 333 km/h.

Podľa magazínu Robb Report pripomína interiér... Foto: Bentley
Bentley-Flying Spur-2020-1280-5e Podľa magazínu Robb Report pripomína interiér Bentley Flying Spur atmosféru v exkluzívnom nočnom klube.

Čo je však také výnimočné na ocenenom interiéri? Zákazníci si môžu vyberať z jedenástich drevených obkladov vrátane tých s pórmi. Kožené čalúnenie je na výber v pätnástich farbách a detaily palubnej dosky a dvier zdobí hliník. Navyše v rámci individualizačného programu Mulliner dokáže Bentley splniť akékoľvek zákazníkovo prianie.

Bentley Continental Flying Spur - 2020 Čítajte aj Bentley Flying Spur: Nový sedan má byť ostrejší aj luxusnejší

Centrom palubnej dosky je 12,3-palcový displej informačno-zábavného systému, ktorý možno otočiť na tri analógové ukazovatele, či hladkú plochu. Pasažieri na zadných sedadlách majú k dispozícii dve samostatné obrazovky s operačným systémom Android. Ozvučenie má štandardne na starosti systém Bang & Olufsen s desiatimi reproduktormi a výkonom 650 W, no na výber je aj systém Naim s devätnástimi reproduktormi a výkonom 2 200 W. Fotografie interiéru nájdete v galérii pod článkom.

Bentley Flying Spur 2020
Bentley Flying Spur 2020
+6Bentley Flying Spur 2020

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #interiér #Bentley Flying Spur
Články podľa značiek