Dacia potvrdila 7-miestny crossover. Hovorí sa o ňom už rok

Hoci o prípravách nástupcu Dokkeru a Lodgy kolujú správy už viac ako rok, až teraz rumunská Dacia oficiálne vyložila karty na stôl. Potvrdila príchod nového 7-miestneho crossoveru.

12.07.2021 18:00
debata
Takto bude Dacia vystavovať svoje modely na... Foto: Dacia
Dacia - 7-miestny crossover Takto bude Dacia vystavovať svoje modely na septembrovom IAA v Mníchove. A medzi nimi aj veľký 7-miestny crossover.

Dacia prechádza v tomto roku veľkými zmenami. Na trh priviedla tretiu generáciou Loganu a Sandera, prvý čistý elektromobil Dacia Spring a čoskoro pridá modernizovaný Duster. Zároveň mení svoju vizuálnu identitu. Poznáme tak nové logo aj nové firemné farby. Lenže čoskoro bude noviniek ešte viac. Prvýkrát totiž oficiálne potvrdila vývoj nového 7-miestneho crossoveru, hoci sa ňom hovorí už minimálne rok.

Dacia Dokker Camperiz Čítajte viac Geniálna prestavba: Dacia Dokker ako karavan!

V ponuke má zastúpiť nie príliš úspešné MPV Lodgy a zároveň praktickú dodávku Dokker. Dacia hovorí, že crossover bude disponovať priestorom porovnateľným s Lodgy, praktickosťou Loganu MCV a zároveň drsnejším vzhľadom SUV. Malo by teda ísť de facto o ideového nástupcu prvého Loganu MCV, ktorý bol jeho predĺženou a zvýšenou verziou, teraz ale s prvkami crossoveru. Názov zatiaľ Dacia neprezradila.

Dacia - Miles Nürnberger šéfdizajnér Čítajte viac Dacia má nového šéfa dizajnu. Prišiel z Aston Martinu!

Vychádzať môžeme len z názvov, ktoré si automobilka nedávno zaregistrovala. Okrem Bigsteru aj Spacenomad alebo EstafettE. Posledný z nich by sa ale asi hodil skôr k elektromobilu. Novinaka sa ale bude spoliehať na platformu CMF-B a overené motory 1,0 TCe (67 kW), 1,0 TCe LPG (74 kW), 1,3 TCe (110 kW) či naftový 4-valec 1,5 BluedCi (70 alebo 85 kW). Na ďalšie informácie dlho čakať nebudeme. Novinku totiž Dacia predstaví na septembrovom mníchovskom autosalóne.

Dacia Duster - 2021 Čítajte viac Dacia Duster: Rumunský ‘trhák‘ je po plastike. Ponúka viac pohodlia a nižšiu spotrebu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #crossover
Články podľa značiek