V Česku postavili z Lega repliku Laborghini Sián. Je ťažšia ako originál

Až 400 000 komponentov stavebnice Lego použili tvorcovia úžasnej repliky Lamborghini Sián. Vývoj trval 5 370 a stavba 3 290 hodín prác. Kuriózne je, že model vznikol v českom Kladne.

13.07.2021 18:00
debata (1)
Toto Lamborghini Sián je replikou skutočného... Foto: Lego
Lamborghini Sián - model Lego 2021 Toto Lamborghini Sián je replikou skutočného hyperšportu v mierke 1 : 1. Postavili ho v českom Kladne 15 experti Lega.

Lego stavia úžasne komplikované modely, najmä z radu Lego Technics. Na svete sú funkčné Ferrari, Bugatti, Land Rover, ale aj ťažké pracovné stroje ako obrí vyklápač Volvo 6×6. Občas sa ale Lego „utrhne“ ešte viac. Ako v tomto prípade. Rozhodlo sa, že model Lamborghini Sián, ktorý ponúka ako stavebnicu v mierke 1 : 8, predvedie v skutočnej veľkosti. Do prác na tomto náročnom projekte sa pustili českí experti Lega. Prečo? Dánska spoločnosť má totiž v Kladne svoj výrobný závod. A navyše skúsených modelárov, ktorí už majú za sebou projekt Lego Bugatti Chiron v mierke 1 : 1.

O dôslednosti svedčí brilantné spracovanie... Foto: Lego
Lamborghini Sián - model Lego 2021 O dôslednosti svedčí brilantné spracovanie interiéru vrátane škrupinových sedadiel, volanta či kolískových ovládačov na stredovom tuneli.
Tatra Phoenix 8x8 - Tatrabus Island 2021 Čítajte viac Tatra Phoenix 8x8: Tento úžasný Tatrabus už jazdí na Islande

Tentoraz potrebovali pätnásti experti 5 370 hodín na vývoj a ďalších 3 290 hodín prác na samotnú stavbu repliky. Vyzerá naozaj úžasne. Nájsť museli presné miesto pre 400 000 komponentov Lega, z ktorých 20 muselo vzniknúť špeciálne pre projekt Sián. Dráždivo zelenú farbu namiešalo samotné Lamborghini. A dodalo tiež originálne disky. Model meria na dĺžku 4 980, na šírku 2 101 a na výšku 1 133 milimetrov. Presne ako originál zo Sant Agaty. Rozdiel je v hmotnosti. Na váhe má 2 200 kilogramov, aspoň o pol tony viac ako skutočný taliansky superšport.

Model si vyžiadal aj vývoj špecifických... Foto: Lego
Lamborghini Sián - model Lego 2021 Model si vyžiadal aj vývoj špecifických komponentov. Zelený lak dodalo priamo Lamborghini. A svetlá sú funkčné.
Lamborghini Sián - 2019 Čítajte viac Lamborghini Sián: Prvé hybridné 'lambo' nemá žiadnu batériu! Expertom sa podaril skutočný husársky kúsok. Model je vypracovaný s neuveriteľnou autenticitou, čo platí nielen o exteriéri, ale aj interiéri so škrupinovými sedadlami. Nechýbajú ani funkčné reflektory na báze komponentov Lego Technics. Sián je vlastne prvým modelom Lega v životnej veľkosti s osvetlením. Špeciálny exemplár však nie je určený na predaj. Ostane v majetku Lega. Ak po Siáne túžite, má pre vás dánska firma zmenšený model v mierke 1 : 8 približne za 290 eur.
Lamborghini Sián - model Lego 2021
Lamborghini Sián - model Lego 2021
+27Lamborghini Sián - model Lego 2021

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #lego #Lamborghini Sian
Články podľa značiek