Divoký východ? V Košickom kraji za 2 týždne prichytili policajti 100 opitých vodičov

Východniarov čaká viac policajných kontrol. A budú sa týkať nielen šoférov, ale aj motorkárov, cyklistov a chodcov. Minulú sobotu sa v kraji stali v priebehu 24 hodín až tri vážne nehody, pri ktorých asistoval alkohol.

23.07.2021 14:00
debata
V pondelok takto skončil pri Jasove opitý... Foto: Polícia - Košický kraj (fcb)
ke2 V pondelok takto skončil pri Jasove opitý mladík v Golfe.

V utorok došlo na križovatke ulíc Komenského – Hlinkova v Košiciach k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili 3 osoby. 27-ročný Košičan viedol VW Tiguan po vedľajšej ceste v smere od Čermeľskej ulice na Komenského, pričom v tom čase bola vypnutá svetelná signalizácia a nezastavil pri značke „Stoj daj prednosť v jazde“. Následne narazil do ľavej prednej časti vozidla VW Transporter. Obaja vodiči sa zranili ťažko a spolujazdkyňa v Tiguane utrpela ľahké zranenia. Jeho Tiguan „nafúkal“ 0,89 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,85 promile a na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz.

Takéto informácie nájdete v poslednom čase na facebooku Polície Košického kraja prakticky deň čo deň. Policajti z Košického kraja odhalili počas uplynulých dvoch týždňov na cestách 100 vodičov pod vplyvom alkoholu. Hodnota alkoholu v dychu viac ako jedno promile bola až u 31 z nich. Polícia tiež zaznamenala desať dopravných nehôd vodičov pod vplyvom alkoholu.

diaľnica, nehoda, hazz Čítajte viac Pozrite sa, na ktorých európskych cestách zomiera najviac ľudí

Hneď tri prípady dopravných nehôd, ktorých pôvodcom bol vodič s množstvom alkoholu v dychu prevyšujúcim jedno promile, sa stali počas jediného dňa – v sobotu 17. júla. „Krátko po polnoci viedol dodávkové vozidlo značky Citroen Jumper 34-ročný vodič, štátny občan Ukrajiny, ktorý na Bielocerkevskej ulici v Košiciach spôsobil dopravnú nehodu a z miesta ušiel,“ hovorí košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarovás tým, že Ukrajinca bezprostredne po kolízii zadržala policajná hliadka. Dychová skúška uňho preukázala 1,58 promile.

Popoludní bola účastníčkou dopravnej nehody neďaleko Michaloviec, pri križovatke na obec Trnava nad Laborcom 34-ročná žena, ktorá pri dychovej skúške nafúkala viac ako dve promile. Tretí prípad sa týkal výjazdu policajnej hliadky k ohlásenej nehode osobného auta, ktoré sa malo nachádzať v priekope pri železničnom priecestí medzi mestom Veľké Kapušany v okrese Michalovce a obcou Čierne Pole.

Dopravná nehoda - Beladice Čítajte viac Pozrite sa kto, kedy a kde najčastejšie zomiera na našich cestách

Policajti na mieste našli 60-ročného vodiča s povrchovými poraneniami hlavy, ktoré mu zdravotnícki záchranári ošetrili na mieste. „Dychová skúška u vodiča požitie alkoholu potvrdila,“ doplnila Mésarová s tým, že jej hodnota dosiahla 1,17 promile. Vodiči zo všetkých troch prípadov sú obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pričom im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Mésarová aj v tejto súvislosti upozorňuje na zvýšený počet policajtov na cestách. „Budú na miestach a v časoch, keď najčastejšie dochádza k nehodám a kolíziám, ale aj všade tam, kde si to situácia vyžiada,“ informovala s tým, že pozornosť budú venovať aj motocyklistom, cyklistom či chodcom. Dohliadať majú aj na dodržiavanie správneho prechádzania cez železničné priecestia, preventívne bude viac policajtov aj v okolí kúpalísk, železničných staníc, detských ihrísk a ďalších miest so zvýšeným pohybom osôb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nehody #alkohol za volantom #opitý vodič #dopravné nehody
Články podľa značiek