Video: Pozor! V Poľsku číhajú na cestných pirátov drony

Využívanie dronov dopravnou políciou je stále populárnejšie. V susednom Poľsku číhajú na vodičov aj tam, kde by to nečakali.

02.08.2021 18:00
debata (2)
Dron je neporovnateľne lacnejší ako vrtuľník,... Foto: Poľská polícia
Policajné drony - Poľsko Dron je neporovnateľne lacnejší ako vrtuľník, no pri monitorovaní dopravných prostriedkov je rovnako účinný.

Drony sú skvelou pomôckou pre dopravných policajtov. Ich nasadenie je totiž neporovnateľne lacnejšie ako použitie vrtuľníkov. Navyše sú nenápadné, takže vodiči o nich nemajú za volantom ani len tušenia. Dobre si to uvedomujú aj poľskí policajti, ktorí ich bežne používajú. Zo zverejneného videa vidieť, ako nachytali hriešnikov v úseku zákazu predbiehania. Dron so závesnou kamerou natočil hneď niekoľko odvážlivcov, ktorí si nerobili ťažkú hlavu z dvojitej stredovej čiary, ktorá je jasným znamením, že prejsť do protismeru je nielen zakázané, ale aj vyslovene nebezpečné.

Takto nachytali poľskí policajti vodičov, ktorí predbiehali v úseku s dvojitou plnou stredovou čiarou.
nehoda Čítajte viac Divoký východ? V Košickom kraji za 2 týždne prichytili policajti 100 opitých vodičov

Napriek tomu sa našli viacerí, ktorí si to šinuli v opačnom prúde. No mali smolu. Hliadka, stojaca za týmto úsekom, vďaka záberom z dronu pirátov zastavila a pokutovala. Takže pozor, v bezpečí nie ste ani tam, kde žiaden radar či statickú kameru neočakávate. Samozrejme, Poľsko nie je jedinou krajinou, kde dostali drony v službách polície zelenú. Priekopníkom bola síce Austrália či USA, ale 30 dronov má vo svojom arzenáli napríklad aj polícia v susednom Česku. Využívajú sa na monitorovanie dopravy, ale aj pre potreby cudzineckej polície alebo pre potreby kriminalistov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #polícia #pokuty #policajti #dopravné priestupky #dron #dopravná polícia #drony
Články podľa značiek