Škoda Elroq? Nový názov možno dostane malé elektrické SUV

Česká automobilka si dala nedávno zaregistrovať ochrannú známku Elroq. Okamžite sa objavili špekulácie, že bude patriť elektrickému SUV, menšiemu ako je Enyaq. Znie to logicky.

12.08.2021 18:00
debata
Škoda pripravuje malý elektrický hatchback a aj... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision iV - 2019 skice Škoda pripravuje malý elektrický hatchback a aj malé elektrické SUV. O názve nových modelov ešte nebolo rozhodnuté. Skloňujú sa však názvy Estelle a Elroq.

Ak vychádzame zo súčasnej nomenklatúry automobilky Škoda, názov Elroq by naozaj mohol patriť budúcemu SUV. Písmeno E na začiatku totiž označuje príslušnosť k elektromobilom a q na konci zasa príslušnosť k športovo-úžitkovým autám. Navyše, nie je tajomstvom, že koncern pripravuje celú rodinu malých a cenovo dostupných elektromobilov, ktoré má reprezentovať v prvom rade VW ID.2 a aby zodpovedal súčasným trendom, aj ten staví na zvýšený podvozok. Nemecký magazín Automobilwoche dokonca priniesol správu, že novinka sa objaví na trhu v roku 2024. Veci ale môžu byť nakoniec celkom inak.

Škoda RE-X1 Kreisel - 2021 Čítajte viac Škoda RE-X1 Kreisel: Toto je elektrická Fabia ‘WRC‘. Ukrýva 260 kW!

Nedávno sa totiž britský Autocar spýtal šéfa Škody Thomasa Schäfera, či bude názov Elroq patriť malému elektrickému SUV. Ten odpovedal váhavo. „Neviem. Nie som o tom presvedčený“. Navyše dodal, že o tom nemusí byť rozhodnuté ani v najbližšom čase. „Meno produktu je posledným krokom na ceste k novému produktu a my o tom nemusíme rozhodnúť v najbližších dvanástich mesiacoch,“ cituje Shäferove slová Autocar. Je teda možné, že malé elektrické SUV naozaj príde, ale môže sa volať inak. Objavujú sa dokonca úvahy o oživení názvu Estelle, ako sa vo Veľkej Británii kedysi označovali Škody 105 až 130. Ten by ale mohol patriť malému elektrickému hatchbacku, keďže aj ten má Škoda v pláne.

Škoda Fabia - výroba Mladá Boleslav Čítajte viac Škoda Fabia: Štvrtá generácia je už na linkách. Stálo to 110 miliónov eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Škoda #SUV #elektromobily #Škoda Elroq #Škoda Estelle
Články podľa značiek