Renault Hippie Caviar Hotel: Toto je 5-hviezdičkový ‘úlet‘ do prírody

Renault sa rozhodol zaspomínať na karavan Estafette, ale v štýle 21. storočia. A s luxusom 5-hviezdičkového hotela. Jedlo vám privezie dron.

24.08.2021 18:00
debata
Koncept Hippie Caviar Hotel je novodobou... Foto: Renault
6-2021 - Show-car HIPPIE CAVIAR HOTEL Koncept Hippie Caviar Hotel je novodobou interpretáciou Renaultu na tému dodávky Estafette zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. So skromnosťou originálu však nemá nič spoločné.

Obytná dodávka Renault Estafette nie je síce takou ikonou ako legendárny Microbus od Volkswagenu alebo dodávka Type H od Citroënu ale v sladkých šesťdesiatych rokoch aj ju hojne využívali prívrženci slobodomyseľného hnutia hippies. Samozrejme, vo Francúzsku. V Renaute sa na ňu teraz rozhodli zaspomínať konceptom Hippie Caviar Hotel. Je na to dobrý dôvod – očakávaný príchod elektrickej verzie nového Renaultu Traffic. Práve ten poskytol základ tejto nevšednej kreácie. Od skromných nárokov hippies má však poriadene ďaleko. Vlastne je jeho úplným protikladom.

Základom štúdie luxusného karavanu je očakávaná... Foto: Renault
Hippie Caviar Hotel Základom štúdie luxusného karavanu je očakávaná elektrická verzia Renaultu Traffic. Na luxuse nešetrí. Čo chýba v samotnom karavane, vám dovezú priamo k nemu.
Renault - hybridná technológi E-Tech Čítajte viac Renault vyvíja nový atmosférický motor 1,8 SCe. Ale netešte sa

Sám Renault charakterizuje Hippie Caviar Hotel ako „päťhviezdičkový“ únik. Zmeny budú neprehliadnuteľné už v exteriéri. Karoséria je totiž lakovaná vo dvoch farbách. V prednej časti nájdeme trblietavý zelený odtieň Almonds Flakes a v zadnej zas sivý Anodised Silver. V interiéri sa zas dizajnéri inšpirovali 5-hviezdičkovými hotelovými izbami plnými prírodných materiálov. Zjavné to bude v kabíne s prúteným efektom palubnej dosky a koženými remienkami či rozsiahlym využitím vlny a ľanu. Lavicu v zadnej časti možno ľahko prestavať na pohodlné lôžko s rozmermi 145 × 195 cm. Umiestnená môže byť aj v exteriéri.

Interiér je plný prírodných materiálov. Dizajn... Foto: Renault
Show-car HIPPIE CAVIAR HOTEL Interiér je plný prírodných materiálov. Dizajn je inšpirovaný nábytkom moderných hotelov.
Renault Mégane eVision Concept - 2020 Čítajte viac Renault urýchľuje elektrifikáciu. Do konca dekády chce milión elektrických áut ročne

V polohe „contemplation“ poskytujú otvorené zadné dvere so závesmi súkromie a ochranu pred počasím. V polohe „cosy“ vytvárajú lavica a rohové kreslo salónik. Ale to nie je všetko. Hippie Caviar Hotel dostal strešnú terasu s konferenčným stolíkom a dvoma odnímateľnými operadlami. Odtiaľ sa môže posádka kochať v pohodlí okolitou krajinou. Na strechu vedie výsuvný rebrík. A vylúčené nie sú ani gastronomické hody. Kuchyňu však nahradí dron s donáškou. A ak zatúžite aj po kúpeľni, koncept počíta s dodaním logistického kontajnera na miesto, ktoré si zákazník bude priať.

Renault Mégane E-Tech Electric - prototypy 2021 Čítajte viac Renault Mégane Electric: Nová generácia je za rohom. Chýba len strhnúť kamufláž

Zatiaľ Renault zverejnil len prvé skice. Naživo uvidíme francúzsky Hippie Caviar Hotel na výstave karavanov v Düsseldorfe, ktorá odštartuje 27. augusta. Spoločnosť bude luxusne poňatému karavanu robiť aj puristický originál Estafette z roku 1977. „Náš koncept vznikol s túžbou uniknúť, zažiť prírodu v idylickom prostredí a so všetkým komfortom a vybavením 5-hviezdičkového hotela, “ láka na premiéru Louis Morasse, šéfdizajnér úžitkových vozidiel Reanult.

Renault Hippie Caviar Hotel (2021)
Renault Hippie Caviar Hotel (2021)
+10Renault Hippie Caviar Hotel (2021)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #koncept #Renault Trafic #conceot #Renault Hippie Caviar Hotel
Články podľa značiek