Ženevský autosalón presťahujú do Kataru. Už budúci rok!

Budúcnosť švajčiarskeho autosalónu je prekvapujúca. Okrem výstavy na brehoch Ženevského jazera sa totiž uskutoční aj na Arabskom polostrove.

31.08.2021 14:00
debata
Takto to vyzeralo vlani v halách Palexpa tesne... Foto: GFWilliams@Youtube
Autosalón Ženeva - 2020 Takto to vyzeralo vlani v halách Palexpa tesne pred zrušením výstavy. Automobilky na to iste nezabudli a ani na finančné straty.

Zdalo sa, že Ženevský autosalón je mŕtvy. Vlani ho pre pandémiu zrušili len pár dní pred otvorením, čo prinieslo automobilkám obrovské finančné straty. Tento rok sa tiež nekonal. Dôvodom na zrušenie ročníka 2021 boli chýbajúce financie, nezáujem automobiliek a klesajúci záujem verejnosti. Nič nenasvedčovalo, že by tomu malo byť v budúcnosti inak. Pandémia totiž naučila automobilky využívať viac virtuálny priestor, ktorý je lacnejší. O to viac prekvapuje správa, že organizátori predsa len pripravujú ženevskú motoršou v roku 2022. A nielen to, dokonca bude mať sesterskú výstavu v Katare!

Bude sa volať Qatar Geneva International Motor Show a švajčiarsky usporiadatelia na nej spolupracujú s organizáciou Qatar Tourism. Miestom konania má byť metropola Dauhá. Prvý ročník odštartuje na jeseň 2022. Presný termín usporiadatelia oznámia v priebehu nasledujúcich týždňov. „Sme veľmi hrdí, že Qatar Tourism do nás vložil dôveru v koncepciu nového autosalónu v Dauhá. Naše partnerstvo je výsledkom veľmi konštruktívnych diskusií od prvého dňa,“ hovorí Maurice Turrettini, predseda stáleho výboru medzinárodného autosalónu v Ženeve. Nadšená je aj katarská strana.

„Okrem rozsiahleho rozvoja hotelov a rezortov je organizovanie medzinárodne uznávaných podujatí dôležitým pilierom našej stratégie. Sme potešení, že môžeme spolupracovať s významným medzinárodným autosalónom v Ženeve a tešíme sa na spoluprácu, ktorá prinesie túto udalosť k našim brehom,“ dopĺňa predseda Qatar Tourism a generálny riaditeľ Qatar Airways Al Baker. Výstava v Dauhá však nemá byť kópiou tej v Ženeve. Postupom času si má vybudovať vlastnú koncepciu, a to s dvojročnou periodicitou. Nie je to zlý nápad. Kým tradičným autosalónom v tradičných regiónoch „odzvonilo“, na Blízkom východe môžu mať šancu.

Autosalón Ženeva - 2020 Čítajte viac Zlý švajčiarsky vtip: Ženevský autosalón 2021 by vraj mohol byť!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #autosalón #Dauha #autosalón Ženeva
Články podľa značiek