Tesla C: Bude takto vyzerať nový lacný hatchback?

V Číne a v Európe by mohla Tesla rozšíriť ponuku o nový model. A mal by to byť ten najdostupnejší. Takto si ho predstavuje ruský nezávislý grafik. „Odpichol sa“ od jedinej zverejnenej skice z roku 2020.

23.09.2021 12:00
debata
Ruský grafik si Teslu C predstavuje ako... Foto: Nikita Chuicko/kolesa.ru
Tesla C - hatchback ilustrácia 2021 Ruský grafik si Teslu C predstavuje ako kompaktný hatchback aerodynamických tvarov. Nechýba typický „nos“ ani zapustené kľučky dverí.

Hoci má Tesla s dodržiavaním termínov uvádzania nových modelov chronický problém, neznamená to, že ich nepripravuje. Okrem sériovej verzie pikapu Cybertruck a novej generácie Roadstera, ktoré nie a nie doraziť na trh, sľúbil Elon Musk počas slávnostného otvorenia čínskej Gigafactory vlani v januári aj ďalšiu novinku. A má byť kľúčová, pretože nový elektromobil sa má stať vstupnou bránou do sveta Tesly. Pôjde o kompaktný hatchback s cenou od 25 000 dolárov (21 300 eur). To je oveľa menej, než si Tesla pýta za svoju najúspešnejšiu Teslu 3. Tá dokonca medzičasom zdražela. Tento rok hneď niekoľkokrát.

Tesla S Plaid - 2021 Čítajte viac Consumer Reports strhal volant Tesly S Plaid. Až pod zem!

Úlohy skutočnej „masovky“ by sa preto mala zhostiť práve Tesla C. Pôvodne sa hovorilo o tom, že je určená len pre Čínu, no ako vieme, automobilka už finišuje s výstavbou Gigafactory v Berlíne, takže nie je vylúčené, že dorazí aj do Európy. Napokon, kde inde by mala Tesla predávať kompaktný hatchback, ak nie na starom kontinente. Postavila by sa tak priamo proti najväčšiemu rivalovi – Volkswagenu ID.3. Dizajn je zatiaľ tajomstvom, teda až na jedinú zverejnenú skicu, ale ruský web kolesa.ru sa pokúsil vytvoriť aspoň virtuálnu podobu očakávanej novinky. Presnejšie grafik Nikita Chuicko.

Vzadu použil ilustrátor svetlá v tvare písmena... Foto: Nikita Chuicko/kolesa.ru
Tesla C - hatchback ilustrácia 2021 Vzadu použil ilustrátor svetlá v tvare písmena T, ktoré evokujú logo značky.

Predná časť je inšpirovaná súčasnými modelmi Tesla 3 a Y, vzadu však chýba „kufor“ a tretie bočné okno. Profil oživuje niekoľko výrazných prelisov v úrovni prahov a zapustených kľučiek dverí. Najviac práce mal však ruský grafik nepochybne so zadnou časťou, pretože oficiálna skica ju nezachytila. Rozhodol sa použiť úzke svetlá evokujúce písmeno T, inšpirované logom spoločnosti. Realita ale môže byť zásadne odlišná. To sa dozvieme až o dva roky, pretože nový hatchback by mal podľa Muskových slov zamieriť na trh v roku 2023. Ak by sa podarilo Muskovi ustrážiť cenu na sľúbených 25 000 dolároch, mohla by Tesla C zvalcovať nielen VW ID.3, ale aj pripravovaný menší elektromobil, predstavený zatiaľ len v podobe konceptu ID. Life.

Tesla S Plaid - rekord na Nurburgringu 2021 Čítajte viac Odveta po dvoch rokoch: Tesla S Plaid rozdrvila na Nürburgringu Porsche Taycan

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hatchback #Tesla #Tesla C
Články podľa značiek