Zdrogovaný Srb vytlačil policajtov mimo cesty. Prevážal migrantov

Nadrogovaný 46-ročný Srb prevážal cez územie Slovenska 28 nelegálnych migrantov. V Maďarsku narazil do policajného auta. Jeho cestu prekazili až dvaja slovenskí policajti. Tým sa podarilo muža zastaviť v Devínskej Novej Vsi.

06.10.2021 20:00
debata
VIDEO: Pozrite si moment, keď bolo maďarské policajné auto vytlačené mimo vozovky

Slivka priblížil, že obvinený nerešpektoval pokyny polície v Maďarsku na zastavenie vozidla a úmyselne narazil do policajného auta. Služobné auto maďarských kolegov sa roztočilo a skončilo v priekope. Dvaja policajti sa nezranili. Maďarská polícia prenasledovala útočníka až na slovenské územie, kde pokračovali v prenasledovaní slovenskí policajti. „Pri prehliadke vozidla sme zistili, že vodič prevážal 28 nelegálnych migrantov. Z toho 17 osôb bolo z Afganistanu a 11 z Pakistanu vo veku od 16 do 44 rokov,“ uviedol.

U Srba navyše našli aj drogy. Vyšetrovateľ ho preto obvinil aj zo všeobecného ohrozenia, kde je trestná sadzba od štyroch do desiatich rokov, ďalej z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky s trestnou sadzbou až na jeden rok, z drogovej trestnej činnosti s trestnou sadzbou až na tri roky a z prevádzačstva, začo mu po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody od siedmich do desiatich rokov.

Cudzincov navyše podrobili testu na ochorenie COVID-19 a dvaja boli pozitívni. Umiestnili ich v zariadení pre cudzincov v Medveďove. Rozhodnúť majú o ich vrátení na územie Maďarska.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #migrant #polícia SR
Články podľa značiek