Škoda Superb: Takto by mohla vyzerať štvrtá generácia. Pôjde o evolúciu

Netrvalo dlho a po úniku oficiálnej skice z dizajnového oddelenia Škody tu máme prvý pokus nezávislého grafika o vizualizáciu očakávanej novinky. Superb prejde len evolúciou.

08.10.2021 14:00
debata (1)
Ako sa zdá, Superb štvrtej generácie  bude len... Foto: kolesa.ru
Škoda Superb 2023 - render 2021 Ako sa zdá, Superb štvrtej generácie bude len veľkou modernizáciou toho súčasného. Takto ho vidí nezávislý ruský grafik.

Len pred pár dňami sme vám ukázali skicu nového Superbu. Bola oficiálna, keďže pochádzala priamo z dizajnové oddelenie Škody. Od finálneho dizajnu mala síce ďaleko, ale na druhej strane prezentovala záväzné zmeny. Už to stačilo nezávislému grafikovi Nikitovi Chuickovi, ktorý pracuje pre ruský web kolesa.ru k tomu, aby sa pokúsil načrtnúť možnú podobu Superbu. No ako vidieť, aj on je presvedčený, že skôr ako o novú generáciu pôjde o výraznú modernizáciu súčasného modelu. Napokon, jeho tvar je stále aktuálny a zásadne netreba meniť ani rozmery. Superb je z tohto pohľadu v dobrej kondícii a jedným z najväčších sedanov strednej triedy.

Aj zadná časť bude jemne inšpirovaní novou... Foto: kolesa.ru
Škoda Superb 2023 - render 2021 Aj zadná časť bude jemne inšpirovaní novou Octaviou.

Ruský grafik teda liftbacku len implantoval naznačenú väčšiu masku, užšie svetlá, ostrejšie geometrické tvary nárazníka či inak modelovanú prednú kapotu. Zadné svetlá zas pripomínajú riešenie známe z Octavie. Pozmenil tiež bočný prelis v oblasti prahov, ktorý sa mierne dvíha k výrezu predného blatníka. A to je asi tak všetko zásadné, čo by sa malo na Superbe štvrtej generácie zmeniť. Bude to teda druhý facelift. A podobne by to malo byť s jeho technikou, kde sa očakáva prevaha plug-in hybridov. Osud diesela je zatiaľ vo hviezdach, veď nový Superb je plánovaný až na rok 2023. Ako vime, vyrábať sa bude spolu s novým Passatom Variant na bratislavských linkách.

Škoda Superb - 2023 Čítajte viac Škoda Superb: Toto je nová generácia. Na internet unikli skice

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto
Články podľa značiek