Dáni zhabali Lamborghini vodičovi, ktorý na diaľnici prekročil rýchlosť o stovku

Iračan prišiel na dánskej diaľnici o auto potom, ako mu policajti v úseku s povolenou 130-kou namerali rýchlosť 236 km/h. Lamborghini vlastnil pritom len pár hodín.

14.10.2021 14:00
Lamborghini-Huracan Evo Spyder-2019-1024-0e Foto:
Dánski policajti zhabali Iračanovi Lamborghini Huracán. Vlastnil ho len pár hodín. (Ilustračné foto)
debata (13)

Hovorí sa, že karma je zdarma a svoje o tom vie asi aj Iračan, ktorý si išiel do Nemecka kúpiť luxusné Lamborghini Huracán. Zaplatil zaň rovné dva milióny dánskych korún, čo je v prepočte takmer 270-tisíc eur.

Následne vyrazil z Nemecka opäť do Nórska, kde mal trvalý pobyt. A z jazdy sa evidentne tešil, dlho si však rýchlu jazdu neužil. Z Lamborghini sa totiž tešil až na toľko, že na dánskej diaľnici, kde je povolená maximálna rýchlosť 130 km/h, išiel rýchlosťou až 236 km/h.

A to nemal robiť, pretože dánski policajti majú po novom právo bezohľadným šoférom, ktorí výrazne prekročia rýchlosť, auto zhabať. To sa následne predá v dražbe a výťažok z nej poputuje do dánskeho štátneho rozpočtu. A presne to policajti aj spravili, auto mu odobrali potom, ako ho vlastnil len pár hodín. Informoval o tom nórsky denník Nordjyske.

Dánsky policajt Jess Falberg, ktorý bol súčasťou diaľničnej hliadky, ktorá auto zastavila, uviedol, že jeho čerstvý majiteľ bol po rozhodnutí o verdikte „mierne naštvaný“. A to ešte nie je všetko, pretože zadržanie auta je len nadstavbou sankcie, ktorou je v tomto prípade ešte aj finančná pokuta, ktorú môže očakávať v najbližších dňoch.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuty #Lamborghini Huracán #pokuta za rýchlosť #pokuty v Dánsku #zhabanie auta
Články podľa značiek