Chystá Lexus luxusné mini auto?

Lexus možno pripravuje malé auto s pohonom 4x4, ktoré bude vychádzať z Toyoty Yaris Cross.

13.10.2021 10:00
Lexus LF-SA Concept - 2015 Foto:
Nový mini Lexus by mohol vychádzať z tohto konceptu, predstaveného v roku 2015.
debata (1)

Vyzerá to tak, že Lexus pracuje na úplne novom luxusnom mini aute. Zatiaľ to nie je oficiálne potvrdené a nie je známy ani jeho názov.

Úvahy o tom, že japonská automobilka pracuje na novom aute, menšom ako je model UX, sa vynorili už po premiére Lexusu LF-SA, malého crossoveru určeného do mesta, ktorý sa predstavil v roku 2015. Už v tom čase japonskú prémiovú automobilku rátal experiment s luxusným autom v triede, kde sa takéto modely objavujú naozaj len sporadicky. Vychádzať by mohol z novej Toyoty Yaris Cross, s ktorou by mal nový Lexus zdieľať platformu GA-B.

A zároveň s platformou by mal s Yarisom Cross zdieľať aj agregát, ktorým by mohol byť hybridný systém s 1,5-litrovým spaľovacím motorom a dvoma elektromotormi a maximálnym systémovým výkonom 88 kW, respektíve 116 koní a pohonom oboch náprav. Nie je však vylúčené, že elektromotory na oboch nápravách budú pre potreby Lexusu posilnené.

Lexus LF-SA Concept - 2015
Lexus LF-SA Concept - 2015
+9Lexus LF-SA Concept - 2015

Zatiaľ ide len o špekulácie, treba však pripomenúť, že si Lexus pred časom registroval v Európe mena „Lexus LBX“ a „LBX“. Podľa mnohých mohlo ísť o prípravu na príchod nového malého modelu, rovnako tak by ale registrovaná mená mohla byť použitá pre nový koncept.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lexus #Toyota Yaris Cross #malé auto #mini auto
Články podľa značiek