Dva extrémy Toyoty: Tundra TRD Pro a špeciál pre NASCAR

Tundra TRD Pro príde v USA do predaja už na sklonku tohto roku. Závodný špeciál bude mať "ostrú" závodnú premiéru vo februári budúceho roku.

14.10.2021 10:00
Toyota Tundra TRD Pro (2021), NASCAR Foto:
Špecifikácie Tundry pre NASCAR zatiaľ nepoznáme, no pod kapotou bude zrejme klasický spaľovací motor V8.
debata

Toyota predstavila závodnú verziu novej Tundry, ktorá bude štartovať na pretekárskej sérii NASCAR Camping World Truck Series 2022. Premiéru mala na trati Las Vegas Motor Speedway. Auto absolvuje prvé preteky vo februári na známom okruhu Daytona. Vyzerá naozaj extrémne, posúďte sami:

Toyota Tundra TRD Pro (2021)
Toyota Tundra TRD Pro (2021)
+3Toyota Tundra TRD Pro (2021)

Nová NASCAR Tundra vzhľadom vcelku jednoznačne pripomína sériový model. Toyota zatiaľ nezverejnila technické detaily špeciálu, no možno očakávať, že pod kapotou bude mať klasiku v podobe motoru V8. Len pre zaujímavosť – najvýkonnejšia komerčná verzia s označením TRD Pro bude využívať hybridný pohon i-Force Max založený na 3,5-litrovom motore twin-turbo V6, ktorý je podporovaný elektromotorom.

Celkovo systém dosahuje maximálny výkon 443 koní pri 5200 ot./min. a krútiaci moment až 790 Nm pri 2400 ot./min. Auto je postavené na novej rámovej platforme GA-F zo série TNGA, vo verzii TRD Pro má zvýšenú svetlú výšku, lepšie terénne tlmiče a masívnejšiu ochranu podvozku. Pokiaľ ide o elektroniku, nová Tundra využíva volič jazdných režimov Multi-Terrain Select, systém pre jazdu v teréne Crawl Control a asistent pre kontrolovanú jazdu z kopca.

Hybridná Toyota Tundra TRD -Pro (2021)
Hybridná Toyota Tundra TRD -Pro (2021)
+15Hybridná Toyota Tundra TRD -Pro (2021)

Zvonku je tiež nezameniteľná. Na maske chladiča má impozantný nápis Toyota, umiestnený nad prídavnou svetelnou rampou. Poznávacím znamením auta je aj vzor na spôsob kamufláže, použitý na spodnej lamele masky chladia, na lemoch blatníkov, zadnom nárazníku, spojleri vzadu a tiež aj v interiéri. Do predaja sa nová Toyota Tundra v USA dostane ešte tomto roku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pick-up #NASCAR #Tundra #Toyota Tundra TRD Pro
Články podľa značiek