Ward's Auto: Toto je 10 špičkových interiérov áut. Bodujú aj tie s tlačidlami!

Kvalitným vypracovaním vnútrajška automobilu sa zväčša pýšia prémiové a luxusné značky. Lenže aj dostupné modely dokážu poskytnúť prvotriedne materiály a príkladnú ergonómiu. A hoci dnes sú už displeje samozrejmosťou, v interiéroch sú stále využívané aj tradičné tlačidlá a ovládače.

04.11.2021 06:00
Bentley Bentayga Speed Foto:
Bentley je ukážkovou kvalitou interiéru povestné.
debata (1)

Americká analytická spoločnosť Ward's Auto už viac ako osemdesiat rokov sleduje automobilový svet, a preto sa netreba diviť, že jej názor má medzi odbornou aj laickou motoristickou verejnosťou svoju váhu. Pravidelne hodnotí pohonné jednotky a zostavuje zoznam najlepších na trhu. Tentoraz sa však pozrela na interiéry áut.

Pre niekoho ide možno o druhoradú záležitosť, no v súčasnej dobe je na vnútorné usporiadanie a vypracovanie interiéru kladený veľký dôraz. Napríklad v dopravných špičkách ľudia trávia veľa času, a tak chcú tento čas tráviť v pohodlí. A záleží im aj na tom, aby sa funkcie vozidla ovládali ľahko a nerozptyľovali ich počas jazdy.

Bentley-Flying Spur-2020-1280-57 Čítajte aj Robb Report: Najlepší interiér medzi automobilmi má Bentley Flying Spur

Ward's Auto zhodnotilo 33 modelov, ktoré v minulom roku prišli na trh v novej generácii, alebo aspoň podstúpili modernizáciu. Z nich vybrali desať najlepších, ktoré však nedostali poradie. Ide len o výber najlepších vnútrajškov z hľadiska spracovania, použitých materiálov, ergonómie, dizajnu a pohodlia.

Z amerických výrobcov sa medzi najlepších dostali Ford, Jeep a GMC. Prvá menovaná značka má dokonca dvojité zastúpenie, a to modelmi F-150 a Mach-E. Paradoxne ide o odlišný prístup, keďže veľký pick-up je doslova posiaty tlačidlami a nový elektromobil vyniká vertikálne umiestneným displejom.

GMC Yukon Denali XL zas boduje luxusným prevedením, ktoré je výsadou vrcholnej výbavovej verzie. V podobnom duchu zaujal aj Jeep Grand Cherokee L, ktorý sa oproti predchodcovi výrazne zlepšil v kvalite použitých materiálov.

Európske značky reprezentujú modely typické maximálnou mierou luxusu. Sú nimi Bentley Bentayga Speed, Mercedes-Benz triedy S a Land Rover Defender. Kým u prvých dvoch menovaných ide o „povinnú jazdu“, Defender vyrábaný v Nitre zaujal praktickým a funkčným vyhotovením, ktoré zostáva verné offroadovej tradícii, ktorú má tento model v DNA.

Tesla S Plaid - 2021 Čítajte aj Tesla S: Jej futuristický volant je ešte horší, ako si myslíte

Desiatku najlepších završujú ázijské automobily, ktoré pre zmenu nepatria medzi prémiové ani luxusné. Reč je o Honde Civic, o Hyundaii Tucson a o Mitsubishi Outlander. Pri Civicu je zaujímavé, že Honda sa v súčasnej generácii vrátila k analógových tlačidlám, ktoré predtým z interiéru odstránila. Je potešujúce, že v tomto prípade funkčnosť zvíťazila nad estetikou. Hyundai upútal využitím elegantných dizajnových prvkov a Mitsubishi použitými materiálmi. Interiéry uvedených modelov si môžete prezrieť v galérii nižšie.

Bentley Bentayga Speed
Hyundai Tucson
+7Jeep Grand Cherokee L

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #Wards Auto #displeje #tlačidl
Články podľa značiek