Suzuki SX4 S-Cross: Tretia generácia dorazí skôr, ako by ste čakali

Suzuki na budúci rok omladí dva svoje modely. Ako prvý príde crossover SX4 S-Cross.

03.11.2021 12:00
debata (1)
Súčasné Suzuki SX4 S-Cross má na konte už... Foto: Suzuki
Suzuki SX4 S-Cross - 2016 Súčasné Suzuki SX4 S-Cross má na konte už takmer osem rokov kariéry. A hoci má stabilné predaj, najmä po facelifte, na generačnú obnovu je najvyšší čas.

Suzuki tento rok nehýrilo novinkami. Tie posledné, ako kombi Swace a plug-in hybridné SUV Across, pochádzajú ešte z roku 2019 a svoj základ majú v hybridnej Toyote Corolla Touring Sports a Toyote RAV4 PHEV. Suzuki vďaka nim zlepšilo svoj európsky emisný kôš. Čoskoro nás ale čakajú dve významné premiéry z autorskej produkcie. Japonská automobilka má totiž v pláne priviesť na svet nový Swift, a najmä tretiu generáciu crossoveru SX4 S-Cross. Tá súčasná je totiž na trhu už od roku 2013. Na striedanie stráží je teda najvyšší čas, hoci v roku 2016 absolvovala výrazný facelift, ktorý pomohol európskym predajom.

Suzuki - výroba Maďarsko Čítajte viac V Maďarsku vyrábajú Suzuki už 30 rokov. Vzniklo ich vyše 3,6 milióna

Ako vyplýva zo slov Lópeza Fradeho, šéfa španielskeho zastúpenia, ktorého citoval španielsky server Motor.es, novinka by mala prísť skôr, ako by sme čakali. „Ak pôjde všetko dobre a nebudeme mať problém s dodávateľmi, verím, že nový SX4 S-Cross dorazí k prvým zákazníkom ešte do Vianoc,“ povedal Frade. Pri poznámke o dodávateľoch iste narážal na čipovú krízu. Bližšie informácie sú síce zatiaľ tajomstvom, no je takmer isté, že tretia generácia dostane full-hybridný systém namiesto súčasného mild-hybridného, čo Suzuki opäť pomôže v oblasti plnenia prísnych európskych limitov na emisie. S ekologickou etchnológiou by Suzuki mohla pomôcť opäť Toyota.

Suzuki Ignis 1.2 Dualjet CVT (2021) Čítajte viac Test: Suzuki Ignis 1.2 Dualjet CVT - malé auto s veľkými ambíciami
Suzuki SX4 S-Cross - 2016
Suzuki SX4 S-Cross - 2016
+14Suzuki SX4 S-Cross - 2016

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Suzuki #Suzuki SX4 S-Cross
Články podľa značiek