Tesla otvára nabíjačky autám iných značiek. Začína v Holandsku

Sieť nabíjačiek Tesla Supercharger by mohla obslúžiť v budúcnosti aj majiteľov iných elektromobilov. Pilotný projekt už funguje v Holandsku. Výsledky ukážu, či sa bude Tesla „otvárať“ aj v ďalších krajinách.

08.11.2021 14:00
debata
Nabíjacie stanice Tesla Supercharger boli... Foto: Tesla
Tesla - Supercharger Nabíjacie stanice Tesla Supercharger boli určené zatiaľ len pre majiteľov Tesiel. Čoskoro by sa to mohlo zmeniť v celej Európe.

Tesla oznámila, že v Holandsku spúšťa pilotný projekt, ktorý umožní nabíjanie aj majiteľom iných značiek elektromobilov. Zatiaľ sa značková sieť nabíjačiek otvorila v desiatich holandských lokalitách – Sassenheim, Apeldoorn Oost, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes a Zwolle. Tieto nabíjacie stanice budú prístupné pre všetky elektromobily s konektorom CCS. Platba za nabíjanie prebehne prostredníctvom aplikácie.

Tesla - výroba Fremont Čítajte viac Tesla hlási rekordy. A pýta sa, čo je to čipová kríza?

Motorista v nej nájde príslušnú nabíjaciu stanicu a stojan, určí spôsob platby a dotykom na displeji smartfónu nabíjanie spustí aj ukončí. Cena nabíjania bude vyššia ako pre majiteľov modelov Tesla. Sadzbu však bude možné znížiť registráciou a predplatným. Cieľom pilotného projektu je získať spätnú väzbu od motoristov. Zmena však nemá byť na úkor komfortu majiteľov Tesiel, ktorí si doteraz užívali exkluzivitu.

Tesla - Tesla Store Čítajte viac Tesle ide karta! Má trhovú hodnotu bilión dolárov a objednávku na 100-tisíc áut

Tesla bude preto pozorne sledovať vyťaženosť a ďalšie nabíjacie stanice otvorí pre „cudzincov“ len v prípade, že bude mať dostatočnú kapacitu na to, aby vyhovela majiteľom iných elektromobilov. Tesla zároveň dodáva, že mala vždy záujem sprístupniť svoju sieť nabíjačiek pre elektromobily iných výrobcov, aby povzbudila ľudí k prechodu k elektrickým autám. Čím viac motoristov služby nabíjačiek Tesla využije, tím viac sa bude môcť sieť nabíjacích staníc rozširovať. V súčasnosti prevádzkuje Tesla 25 000 stojanov.

Tesla Full Self-Driving Čítajte viac Tesla stiahla najnovšiu verziu ‘autopilota‘. Musk neprestáva provokovať

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobily #Tesla #Supercharger #nabíjanie elektromobilov
Články podľa značiek