Tajomné Suzuki je za rohom. Toto je jeho reflektor!

Posledné nové modely Suzuki vznikli zo spolupráce s Toyotou. Ešte tento mesiac však dorazí dôležitá novinka z autorskej kuchyne. Pôjde o nový Swift, SX4 S-Cross alebo nebodaj Vitaru? To je stále záhadou. Jediná zverejnená snímka detailu toho veľa nenapovie.

11.11.2021 20:00
debata
Nový model, ktorého premiéra je plánovaná na... Foto: Suzuki
Suzuki SX4 S-Cross - 2022 Nový model, ktorého premiéra je plánovaná na 25. novembra, bude s najväčšou pravdepodobnosťou nástupca súčasného Suzuki SX4 S-Cross. Toto je jeho reflektor.

Suzuki nemalo príliš plodný rok. Ostatné nové modely ako plug-in hybridné SUV Suzuki A-Cross a hybridné kombi Swace, pochádzali totiž zo spolupráce s Toyotou. Ich cieľom bolo zlepšiť emisný kôš tejto automobilky v Európe. To napriek tomu, že už dávnejšie má Suzuki elektrifikované všetky svoje modely – od Ignisu až po Vitaru. A na navyše patria k najľahším v segmente. Teraz konečne prichádza čas na novinku z autorskej kuchyne. Svetu sa predstaví presne 25. novembra. A aby sa na to nezabudlo, Suzuki pribalilo k strohej tlačovej správe fotografiu reflektora. Tá však nie je odpoveďou na otázku, o aký model pôjde. To Suzuki stále tají.

Vieme, že generačná výmena čaká čoskoro Swift, ale ešte starším členom rodiny je SX4 S-Cross. Ten je v ponuke už od roku 2013 s jediným razantným faceliftom. A tak sa špekuluje, že premiéra sa má týkať tohto praktického crossoveru. Napokon, šéf španielskeho zastúpenia automobilky sa nedávno pre server motor.es vyjadril, že SX4 S-Cross príde skôr, ako by sme čakali. Dokonca ešte pred Vianocami. V médiách sa tiež objavili informácie, že novinka bude v ponuke ako mild-hybrid, čo neprekvapí, ale aj ako full-hybrid. Obe verzie má spájať nový zážihový motor s objemom 1,5 litra. Táto technika vrátane platformy má byť neskôr aj základom novej Vitary.

Suzuki SX4 S-Cross - 2016 Čítajte viac Suzuki SX4 S-Cross: Tretia generácia dorazí skôr, ako by ste čakali

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Suzuki #Suzuki SX4 S-Cross
Články podľa značiek