Suzuki SX4 S-Cross: Japonské tajomstvo je odhalené. Priamo vo fabrike

Je to potvrdené. "Tajomnou" novembrovou premiérou Suzuki bude nová generácia SUV SX4 S-Cross.

16.11.2021 18:00
debata
Nové SX4 S-Cross pôsobí robustnejšie a... Foto: hvg.hu
Suzuki SX4 S-Cross - 2022 Nové SX4 S-Cross pôsobí robustnejšie a dospelejšie. Horizontálna lišta v maske prechádza až do reflektorov.

Suzuki pred pár dňami zverejnilo, že na 25. novembra chystá premiéru nového modelu. Jeho identitu však tajilo. Do sveta poslalo len snímku reflektora pripravovanej novinky. Teraz je ale tajomstvo odhalené. Ako sa dalo čakať, pôjde o tretiu generáciu Suzuki SX4 S-Cross, teda ak za tú prvú považujeme model s označením SX4, ktorý prišiel na svet v roku 2006 v spolupráci s Fiatom. Až druhá generácia z roku 2013 totiž dostala prívlastok S-Cross. Neskôr absolvovala veľký facelift a vlani zavítala pod jej kapotu mild-hybridná sústava so 48 V štartérom-generátorom.

Suzuki SX4 S-Cross - 2022 Čítajte viac Tajomné Suzuki je za rohom. Toto je jeho reflektor!

Suzuki sa síce prípravu novinky podarilo tajiť, ale len do momentu, kým nezačala schádzať z výrobných liniek závodu v Ostrihome. Už vyrobené vozidlá sa razom ocitli na odstavných plochách, navyše bez akejkoľvek kamufláže, čo nemohlo ujsť pozornosti priaznivcov značky, ktorá je v Maďarsku považovaná za domácu. Fotografie, z ktorých asi Suzuki nemá radosť, sú teda na sociálnych sieťach. Maďari hovoria doslova o „najhoršie stráženom tajomstve“. Viac oficiálne nevieme. Snímky však naznačujú, že môže ísť skôr o hĺbkovú revíziu súčasného modelu, ako o úplnú novinku na novej platforme.

Na trh sa má novinka dostať ešte do konca roka. Foto: hvg.hu
Suzuki SX4 S-Cross - 2022 Na trh sa má novinka dostať ešte do konca roka.

Vyplýva to z veľmi podobného tvaru okien, čo znamená, že Suzuki zachovalo pôvodný skelet vrátane dverí. Naopak, úplne prepracovaná je predná časť s veľkou 6-uholníkovou maskou s horizontálnou lištou. Nové sú aj svetlá, nárazník či blatníky. SX4 S-Cross tak pôsobí robustnejšie a dospelejšie. Podľa neoficiálnych informácií má dostať full-hybridnú technológiu, ktorá pomôže Suzuki splniť prísne európske emisné limity. Je pravdepodobné, že hybrid bude vychádzať aj zo skúsenosti Toyoty, s ktorou Suzuki úzko spolupracuje. Maďarské médiá sa zhodujú, že novinka bude mať rýchly nástup a k prvým zákazníkom dorazí ešte tento rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Suzuki #Suzuki SX4 #Suzuki SX4 S-Cross
Články podľa značiek