Kia Niro: Druhá generácia sa blíži. Stále bude elektrická

Nové Niro má byť podstatne emotívnejším crossoverom. Za model mu totiž stál koncept Habaniro z roku 2019.

23.11.2021 18:00
debata
Nové Niro sľubuje viac emócií. Z konceptu... Foto: Kia
Kia Niro - 2022 Nové Niro sľubuje viac emócií. Z konceptu Habaniro prevezme viacero atraktívnych prvkov, vrátane kontrastne lakovaných zadných stĺpikov.

Niro bolo pre Kiu dôležitým modelom. Predstavila ho v roku 2016 ako prvú Kiu koncipovanú výlučne pre alternatívne pohony. Niro tak prišlo ako hybrid a plug-in hybrid s 1,6-litrovým 4-valcom, ale tiež ako čistý elektromobil e-Niro. Táto technika bola zabalená do karosérie kompaktného crossovera. A hoci Niro nepatrilo k bestsellerom Kie, zákazníkov si rozhodne našlo. Dokonca aj v pandemickom roku 2020 si zapísalo takmer 78 000 registrácií, čo bol jeho rekord.

Kia EV9 Concept - 2021 Čítajte viac Kia EV9: Toto elektrické SUV zamieri čoskoro na linky

Kia však už chystá premiéru druhej generácie. Predstaví sa ešte tento mesiac na autosalóne Seoul Mobility Show. Kia sľubuje podstatne atraktívnejší vzhľad inšpirovaný konceptom Habaniro z roku 2019. Samozrejme, bez krídlových dverí a niektorých ďalších futuristických prvkov. Dizajn má byť v súlade so súčasným štylistickým jazykom „jednota protikladov“. Prvé snímky navyše naznačujú zachovanie vertikálnych zadných svetiel a kontrastné lakovanie zadných stĺpikov.

Palubná doska sa vzdá analógových prístrojov.... Foto: Kia
Kia Niro - 2022 Palubná doska sa vzdá analógových prístrojov. Zastúpia ich displeje. Zaujímavý bude jej asymetrický tvar.
Kia tiež sľubuje priestranný interiér s netradične riešenou asymetrickou palubnou doskou. O technike však nič neprezradila. Otázkou teda ostáva, či sa Niro, podobne ako koncept Habaniro, pretransformuje len na čistý elektromobil, ako lacnejšia alternatíva ku Kii EV6, alebo ostane verné aj hybridným pohonom, ktoré jeho cenovku udržia ešte nižšie. Na odpoveď už dlho čakať nebudeme. Veď autosalón v Soule sa začína už 25. novembra.
Kia Niro - 2022
Kia Niro - 2022
+1Kia Niro - 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Niro #Kia e-Niro
Články podľa značiek