Drsná liga: Toto sú najpredávanejšie pickupy na svete!

Z hľadiska predajnosti na svete existujú len tri aktuálne modely, ktoré možno označiť ako legendy. Sú nimi Toyota Corolla, VW Golf a auto, ktoré kraľuje v triede drsných pickupov.

14.12.2021 06:00
debata
Ak existuje nejaká legenda medzi pickupmi, je... Foto: Ford
Ford-F-Series Super Duty-2022 Ak existuje nejaká legenda medzi pickupmi, je to jednoznačne Ford F-Series.

Pickupy majú možno neveľkú – aspoň v Európe – skupinu priaznivcov, no ešte stále dokážu svojimi úžitkovými a zároveň drsnými vlastnosťami osloviť pomerne veľa ľudí, hľadajúcich autá, ktoré sú schopné pohybovať sa aj mimo asfaltových ciest. A predovšetkým takých, ktoré majú na to aj reálne predpoklady, vrátane pohonu 4×4, rámovej konštrukcie, svetlej výšky,redukčnej prevodovky a tuhých náprav.

Na trhu s týmito pomerne špecializovanými autami zohrávajú kľúčovú úlohu automobilky Ford, Stellantis, General Motors, Great Wall Motors, Honda, Isuzu, Mahindra & Mahindra, Mitsubishi, Nissan, Tata Motors, Toyota a Volkswagen.

L200 Mountain Sherpa-01 Čítajte viac Test: Mitsubishi L200 Mountain Sherpa – pickup, ktorý zvládne temer všetko

Ak existuje v kategórii pickupov nejaká legenda, je ňou absolútne nesporne Ford F-Series. Ten je vôbec najpredávanejším autom v USA už štyridsiaty rok po sebe a v kategórii najpredávanejších pickupov kraľuje nepretržite dokonca 45 rokov.

Zároveň je to aj s veľkým náskokom najpredávanejší pickup na svete. Ide takmer čisto o zámorskú záležitosť, pretože v USA a v Kanade sa ich predá približne 98 percent. O tom, že pickupy sú mimoriadne populárne v zámorí svedčí aj fakt, že z desiatich najpredávanejších modelov na svete je rovná polovica amerických.

Toyota Hilux 2,8 DoubleCab (2021) Čítajte viac Test: Toyota Hilux 2,8 D-4D Double Cab - poctivé pickupy ešte nevymreli!

Keď sa pozrieme na predaj pickupov na Slovensku (kategória N1), tak najpredávanejším je za prvých jedenásť mesiacov roku 2021 s veľkým náskokom Toyota Hilux s 319 kusmi, za ňou nasledujú s veľkým odstupom Ford Ranger (191 kusov) a Mitsubishi L200 (73 kusov).

V ďalšej časti článku nájdete prehľad 10 najpredáva­nejších pickupov na svete vrátane foto:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pick-up #Focus2move #najpredávanejšie autá #pickup #TOP 10 áut
Články podľa značiek