Polestar 5: Švédsky elektromobil zaútočí priamo na Teslu S

Vlani predstavený koncept Polestar Precept dozrieva do finále. Odčlenená značka Volva chystá nové 4-dverové GT. Na trh by malo doraziť v roku 2024.

14.12.2021 18:00
debata
Polestar 5 bude veľkým elektrickým GT so štvoro... Foto: Polestar
Polestar Precept Concept - 2020 Polestar 5 bude veľkým elektrickým GT so štvoro dverami. Veľa o ňom ale zatiaľ nevieme.

Polestar, ktorý bol dvorným úpravcom švédskeho Volva, je od roku 2017 samostatnou značkou. Debutoval krásnym plug-in hybridným kupé Polestar 1 a v súčasnosti je jeho bestsellerom elektrický sedan Polestar 2. Stále je ale len na začiatku veľkej ofenzívy. Na trh sa totiž chystajú ďalšie elektromobily. A tým najluxusnejším by malo byť 4-dverové elektrické GT Polestar 5. Jeho avízom bol vlaňajší koncept Precept. Sériový model by mu mal byť veľmi podobný. Potvrdil to sám šéf Polestaru Thomas Ingelath, mimochodom, bývalý šéfdizajnér Volva, ale aj Škody, ktorý nakreslil druhú generáciu Octavie, ale aj Roomster či Yeti.

Polestar Precept Concept - 2020 Čítajte viac Polestar Precept: Toto je vízia samostatnej značky Volva. Nemá zadné okno! Som veľmi hrdý, keď vidím, ako veľa sa nám podarilo pretransformovať z dizajnu konceptu do nového Polestaru 5. Je to veľký úspech našich dizajnérov a inžinierov,“ povedal Ingelath. Novinka si má preto uchovať „žraločí nos“ a minimalistické svetlá, ako aj základnú siluetu. Nebude to žiaden drobček, pretože rázvor náprav 3,1 metra jasne hovorí, že bude chcieť vypáliť rybník Tesle S či Audi e-tron GT. Ešte pred Polestarom 5 však dorazia ďalšie modely. Už v budúcom roku by mal Polestar predstaviť elektrické SUV Polestar 3 s veľkosťou Volva XC90 a rok neskôr menšie SUV na základoch Polestaru 2. Päťka bude nasledovať až v roku 2024 v úlohe vlajkovej lode.
Polestar Precept Concept - 2020
Polestar Precept Concept - 2020
+24Polestar Precept Concept - 2020

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #Polestar #Polestar Precept #Polestar 5
Články podľa značiek