Kontroverzný šéf Tesly je osobnosťou roka, riadiť automobilku ho vraj nebaví

Elon Musk sa podľa magazínu Time stal osobnosťou roka, pretože len málo ľudí ovplyvňuje tak výrazne ako on život na celej planéte.

20.12.2021 12:00
USA Tesla Musk prepúšťanie oznámenie Foto:
Elon Musk nechal nedávno fanúšikov na Twitteri rozhodnúť, či má predať časť akcií Tesly.
debata (1)

Osobnosťou roka 2021 podľa amerického magazínu Time je zakladateľ firmy Tesla, multimiliardár Elon Musk, ktorý sa v posledných rokoch zviditeľnil aj prostredníctvom súkromnej vesmírnej spoločnosti SpaceX.

V rebríčku najbohatších ľudí na svete tohto roku predstihol zakladateľa spoločnosti Amazon Jeffa Bezosa, ktorý taktiež investuje do vesmírnych aktivít. Hodnota firmy Tesla, ktorá sa špecializuje na výrobu elektromobilov, presiahla v októbri bilión amerických dolárov. Muskova firma SpaceX zase v priebehu tohto roka spolupracovala s vládnou agentúrou NASA na viacerých projektoch. Vystrelili napríklad raketu proti asteroidu, aby tak otestovali jeho prípadné vychýlenie, ak by smeroval na Zem.

Elon Musk Čítajte viac Renomovaná banka žaluje Teslu. Elon Musk sa jej vysmial

„Osobnosť roka je známkou vplyvu a málo ľudí má taký vplyv na život na Zemi ako Elon Musk – a prípadne aj na život mimo Zeme,“ napísal na Twitteri šéfredaktor časopisu Time Edward Felsenthal. Musk totiž už niekoľko rokov hovorí o svojich ambíciách kolonizovať Mars a na budúci rok plánuje začať prípravné lety, ktorých cieľom bude opätovné pristátie ľudí na Mesiaci.

Musk, ktorý dokáže veľmi dobre vystihnúť čo médiá chcú, si však povzdychol, že by najradšej z pozície šéfa Tesly odišiel a stal sa „influencerom na plný úväzook“. „Uvažujem o tom, že ukončím prácu a stanem sa influencerom na plný úväzok,“ uviedol najbohatší muž sveta v tweete bez ďalších podrobností.

Elon Musk Čítajte viac Elon Musk: Neovládam Teslu a nebaví ma byť jej generálnym riaditeľom!

Musk, aj keď podobné veci obracia skôr na žart, sa však s myšlienkou opustiť vedenie Tesly v duchu pohráva už dlhší čas. V januári, v oficiálnom rozhovore, napríklad vyhlásil, že bude generálnym riaditeľom Tesly ešte „niekoľko rokov“. „Bolo by pekné mať trochu viac voľného času, než len pracovať vo dne v noci sedem dní v týždni. Dosť náročné…“ napísal.

1 debata chyba
Články podľa značiek