Chcete Defender Jamesa Bonda? V Čechách bude dražba

V pondelok 20. decembra bude v pražskom autosalóne Dajbych dražba jedinečného Land Roveru Defender Bond Edition. Z limitovanej série legendárneho off-roadu, vyrobeného pri príležitosti uvedenia najnovšieho dielu filmovej série o agentovi Jej veličenstva Jamesovi Bondovi, vznikne len 300 kusov. Z toho je v Česku momentálne k dispozícii iba jediný.

17.12.2021 14:00
debata (3)
Limitovaná edícia Land Roveru Defender Bond... Foto: Land Rover
Land Rover Defender V8 James Bond Edition - 2021 Limitovaná edícia Land Roveru Defender Bond Edition vznikne v 300 exemplároch. Líši sa špecifickým lakom či plaketami 007.

Pre jedinečnosť vozidla zvolil predajca formu aukcie. Z jej výťažku bude časť určená pre Vojenský fond solidarity. Vyvolávacia cena bondovského Defenderu je 3 688 928 Kč, čo je 145 974 eur. Záujemcovia o účasť v aukcii musia zložiť istinu vo výške 77-tisíc korún (3 046 eur). „Očakávame, že sa cena v priebehu aukcie vyšplhá podstatne vyššie,“ uvádza Tomáš Petrů, marketingový manažér Autosalónu Dajbych.

Podobná aukcia Land Roveru Defender Bond Edition sa nedávno uskutočnila aj na Slovensku. Tak ako v prípade Česka aj na Slovensku bol k dispozícii iba jediný kus tejto limitovanej edície. Výsledná cena presiahla 170-tisíc eur. Aukcia v Českej republike bude mať aj dobročinný podtext. Významná časť výťažku bude smerovať do Vojenského fondu solidarity vedeného brigádnou generálkou Lenkou Šmerdovou.

Land Rover Defender V8 - 2021 Čítajte viac Land Rover Defender V8: Ikona prichádza v brutálnej verzii

„Značka Land Rover Defender je od svojho vzniku spojená aj s vojskom. Naša firma sa významne podieľa na projektoch špeciálnych vozidiel pre elitné zložky českej armády. Preto sme sa rozhodli v rámci aukcie Vojenský fond solidarity podporiť,“ vysvetľuje Tomáš Petrů. Bond Edition je limitovanou edíciou vrcholového modelu radu Land Rover Defender V8, ktorý sa vyrába v závode v Nitre.

Motor s výkonom 525 koní umožňuje vozidlu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy. Nie je to iba výkonný off-road, ale aj pohodlné a bezpečné auto, ktoré obstojí ako v službách superagentov, tak v úlohe rodinného vozidla. „Pre niektorých záujemcov môže hrať úlohu aj jeho investičná hodnota daná unikátnymi bondovskými prvkami výbavy,“ upozorňuje Tomáš Petrů.

Land Rover Defender Works V8 Trophy - 2021 Čítajte viac Defender Works V8 Trophy: Zázrak, legenda sa vracia v plnej zbroji!

Tie predstavuje označenie Defender 007 na zadnej časti, na lištách prahov a zároveň v kuželi svetla, ktorý nasvecuje plochu predo dvermi. Aj multimediálny systém vozidla sa pri spustení prezentuje špeciálnou bondovskou animáciou. Každý Defender V8 Bond Edition je vybavený logom SV Bespoke a exkluzívnym gravírovaným označením One of 300.

„Land Rover Defender V8 Bond Edition je exkluzívna verzia najvýkonnejšieho sériového Defenderu, aká bola kedy vyrobená, inšpirovaná autami z filmu bondovskej série No Time To Die. V tomto výnimočnom aute sa tak stretávajú dve veľké britské značky a navyše je tento model oslavou 38 rokov trvajúceho spojenia značky Land Rover s postavou Jamesa Bonda,“ povedal Finbar McFall, brand director automobilky Land Rover.

Range Rover - sedan ilustrácia 2021 Čítajte viac Range Rover ako limuzína? Táto hriešna myšlienka nevyzerá zle

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #James Bond #Land Rover Defender
Články podľa značiek