Audi otvorilo nabíjaciu stanicu v štýle business lounge. Z nudy má byť zážitok

Nabíjanie elektromobilov je často otrava. Audi však v Nemecku otvorilo luxusnú nabíjaciu stanicu, z ktorej sa vám nebude chcieť odísť.

21.12.2021 12:00
debata (2)
Nabíjacia stanica je vybavená šiestimi... Foto: Audi
Audi charging hub - 2021 Nabíjacia stanica je vybavená šiestimi stojanmi, úložiskom elektrickej energie zo starých akumulátorov aj požičovňou elektrických kolobežiek.

Nabíjanie elektromobilov zaberie neporovnateľne viac času ako tankovanie konvenčného auta. Aj preto sú nabíjacie stanice často vybudované v obchodných centrách. Lenže pri dlhých cestách na diaľniciach nabíjate zväčša kdesi, kde sa žiadne obchodné centrum nenachádza, prípadne na nabíjačke inštalovanej na čerpacej stanici. Čerpacie stanice sú však vybavené službami, ktoré zodpovedajú časom štandardných zastávok pre tankovanie. Ak na nich máte stráviť s elektromobilom hodinu alebo viac, niet tam čo robiť. Dokonca ani exkluzívne superchargery Tesly neponúkajú žiadne extra vybavenie pre trávenie času počas nabíjania.

Audi A3/S3 - 2016 Čítajte viac Green NCAP: Dieselové Audi dalo v čistote vzduchu na frak aj plug-in hybridom!

No sú tu výnimky. Luxusnú nabíjaciu stanicu otvorilo už vica ako pred rokom napríklad Porsche a teraz sa pridáva Audi. Jeho nový nabíjací hub, ktorý otvorí 23. decembra, vybudovalo v Norimbergu. Vybavením nemá ďaleko od salónikov business lounge na veľkých letiskách. Majitelia elektromobilov sa tu môžu na ploche 200 štvorcových metrov občerstviť, zrelaxovať, prípadne sledovať na obrazovke s uhlopriečkou 98 palcov priebeh nabíjania ich elektromobilu. Samozrejme, Audi si nedalo ujsť ani príležitosť zoznámiť motoristov s jeho novinkami. A to napríklad formou skúšobných jázd na modeloch Audi Q4 e-tron a e-tron GT.

Dizajnový nábytok či 98-palcová obrazovka... Foto: Audi
Audi charging hub - 2021 Dizajnový nábytok či 98-palcová obrazovka vytvárajú dojem letiskového salónika business lounge.

Nabíjacia stanica tiež slúži ako požičovňa elektrických kolobežiek. Aby mali motoristi istotu, že nabíjať budú môcť hneď po tom, ako dorazia k nabíjačke, je tu možnosť rezervácie jedného zo šiestich stojanov vopred prostredníctvom mobilnej aplikácie. Vychytávkou je, že celý nabíjací hub je akýmsi „legom“ z kontajnerových modulov, ktoré možno demontovať alebo zložiť len v priebehu niekoľkých hodín. Aby bol k dispozícii dostatočný výkon kedykoľvek, je stanica vybavená „vyslúžilými“ akumulátormi, vo funkcii úložiska elektrickej energie v čase jej prebytku. Naopak, ak je jej v špičke málo, je cennou rezervou. Garantovaný výkon nabíjacích stojanov je 200 kW.

Audi charging hub - 2021
Audi charging hub: lounge area
+5Audi charging hub - 2021

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #nabíjacia stanica
Články podľa značiek