Toto je 10 článkov, ktoré vás v roku 2021 v autosekcii zaujali najviac!

V uplynulom roku vás najviac zaujímali zmeny v predpisoch, praktické rady motoristom a koncom roku aj rebríčky najpredávanejších áut.

01.01.2022 09:00
2021 Foto:
V roku 2021 vás zaujímali praktické rady, veterány a aj predajné štatistiky.
debata

V roku 2021 sme vám v motoristickej sekcii na webe denníka Pravda priniesli takmer 1 900 rôznych článkov a otestovali sme vyše 100 áut 25 rôznych značiek. Zo všetkých týchto článkov sme vybrali desať, ktoré vás zaujali najviac, pravda okrem testov. Rebríček desiatich najčítanejších testov áut sme totiž zverejnili už na Silvestra.

A o aké témy ste mali najväčší záujem? Aj pre nás trochu prekvapivo koncom roku rapídne stúpol záujem o bilančné štatistiky, týkajúce sa predajov áut celosvetovo a aj na Slovensku, najviac vás zaujímali malé autá a autá nižšej strednej triedy.

Aj keď sa medzi desať najčítanejších článkov tentokrát nedostal ani jeden, zaoberajúci sa historickými autami, či už veteránmi alebo youngtimermi, tak o tento typ článkov máte veľký záujem už roky a do druhej desiatky by sa ich dostalo hneď niekoľko. Aj vzhľadom na to, že tieto materiály nestrácajú nič na aktuálnosti, vám zajtra predstavíme desať najúspešnejších článkov z tejto špeciálnej sekcie.

A čo asi neprekvapí, je fakt, že najviac ste venovali pozornosť aktuálnym materiálom, týkajúcim sa zmenám v zákonoch, súvisiacich s autami a dopravou a tiež aj praktickým radám, súvisiacim s dopravnými predpismi a údržbou áut.

10. miesto: Najpredávanejšie autá nižšej strednej triedy

Koncom novembra sme zverejnili rebríček desiatich najpredávanejších áut nižšej strednej triedy na svete. Dominuje v ňom auto, ktoré je už 20 rokov najpredávanejším na svete a zároveň najpredávanejším modelom v celej histórii automobilizmu.

Toyota-Corolla Sedan-2020-800-63 Čítajte viac Corolla ‘valcuje‘: Toto je 10 najpredávanejších kompaktov na svete!

9. miesto: Najpredávanejšie malé autá

Taktiež v novembri sme zverejnili rebríček najpredávanejších malých áut na svete, ktorý vás taktiež mimoriadne zaujal. Zaujímavé na ňom bolo aj to, že 9 z 10 áut, ktoré sa do neho dostali, možno kúpiť aj na Slovensku.

Skoda-Fabia-2022-1600-ab Čítajte viac V Top 10 je aj Sandero! Toto je 10 najpredávanejších malých áut na svete

8. miesto: Zmeny v predpisoch a zákonoch v 1. polroku

V polovici júna sme zverejnili prehľad dôležitých zmien v dopravných predpisoch, cestnom zákone a ďalších zákonoch a vyhláškach súvisiacich s autami a dopravou. Ten sa tiež tešil vašej mimoriadnej pozornosti.

policajt doprava premávka kontrola Čítajte viac Vodiči pozor! Toto sú najdôležitejšie zmeny v zákonoch za prvý polrok

7. miesto: Ako je to s preraďovaním sa na viacpruhovom kruhovom objazde?

Mnohí vodiči si myslia, že pri preraďovaní sa na kruhovom objazde s dvomi pruhmi platí pravidlo pravej ruky. To, že to nie je pravda, vyvolalo značnú pozornosť a aj diskusiu. Praktické rady už tradične v motosekcii Pravdy patria k najčítanejším materiálom.

6. miesto: Najmenej spoľahlivé SUV

Keďže SUV a crossovery sú v móde, je dobré vedieť, pri ktorých treba byť pri kúpe obzvlášť obozretný. Písali sme o nich začiatkom februára.

TUV Report - 2017 Čítajte viac TÜV: Toto je 5 najmenej spoľahlivých SUV. Sú bežné aj u nás

5. miesto: Ako pomôcť batérii v zime?

Autobatéria má v zime naozaj ťažký život. S klesajúcou teplotou stráca rýchlo kapacitu a pritom musí poskytnúť viac prúdu na roztočenie stuhnutého motora. Môžete jej však pomôcť. Ako – to vás zaujalo v našom článku, publikovanom koncom novembra.

Auto - zima Čítajte viac Ako v zime vždy naštartovať? Tu je 7 dobrých rád

4. miesto: Benzín E10 – pre ktoré autá je bezpečný a pre ktoré nie?

Európske združenie automobilových výrobcov zverejnilo na začiatku decembra aktualizovaný a doplnený zoznam áut, ktoré môžu a ktoré nemôžu tankovať benzín E10 so zvýšeným podielom biozložiek. Táto téma vás mimoriadne zaujímala už keď sa „biobenzín“ objavil a záujem o ňu evidentne trvá.

Benzín E10 - Nemecko Čítajte viac ACEA: Môže vaše auto tankovať benzín E10? Tu je aktuálny zoznam

3. miesto: Búranie mýtov – Nemci rozhodne nevyrábajú najspoľahlivej­šie motory

Nový rebríček spoľahlivosti motorov britskej poisťovne Warranty Direct, ktorý bol zverejnený v apríli, opäť vyvracia mýty o tom, kto vyrába spoľahlivé a kto problémové motory. Neplatia „mantry“ o dokonalosti japonskej a nemeckej techniky, ani o tom, že francúzske či talianske motory sú „zárukou“ starostí.

2. miesto: Octavia už nie je kráľom nižšej strednej triedy

„Detronizácia“ Octavie sa uskutočnila v októbri a slovenské predaje áut nižšej strednej triedy sa stali v autosekcii Pravdy druhým najčítanejším článkom.

Hyundai-i30-2020-800-86 Čítajte viac Kráľ padol! Najpredávanejším autom strednej triedy už nie je Octavia

1. miesto: Veľká novela cestného zákona

O novele cestného zákona sme písali viackrát a prvý z nižšie uvedených článkov, keď sme sa pripravovaným zmenám venovali v apríli prvýkrát podrobnejšie, sa s veľkým náskokom stal v sekcii Automoto vôbec načítanejším článkom roku 2021. Druhý z nich z konca októbra zmeny prakticky zhŕňa a bol by reálne štvrtý. Keďže však oba bezprostredne súvisia, uvádzame ich spolu ako materiál, ktorý vzbudil vašu najväčšiu pozornosť.

rychlost 130 km/h Čítajte viac Zmena rýchlosti na diaľniciach a STK po novom! Chystá sa veľká novela nemecko-130-km-h-clanok W Čítajte viac Novela cestného zákona je schválená. Mení aj rýchlosť na diaľnici v obci

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj áut #Prehľad roka 2021 #najčítanejšie články #rady motoristom
Články podľa značiek