Dacia otvorí prvú ‘špiničku‘ áut! Nie je to vtip

Britské zastúpenie Dacií sa rozhodlo pritiahnuť pozornosť nevšednou akciou. Z SUV Duster urobí záujemcom off-road doslova na počkanie.

13.01.2022 18:00
debata (1)
Špinička áut je síce recesiou, ale s hlbším... Foto: Dacia
Dacia - špinička áut Mud Wash 2022 Špinička áut je síce recesiou, ale s hlbším posolstvom. Chce presvedčiť Britov, že ísť do terénu s Daciou Duster 4x4 môže byť zábavné.

Trieda SUV je neustále na vzostupe. Jednoducho, po autách so zvýšeným podvozkom a často aj pohonom oboch náprav sa idú zákazníci doslova potrhať. Je to paradox, pretože väčšina z nich výhody športovo-úžitkových modelov nikdy nevyužije. Ukázal to aj prieskum Dacie vo Veľkej Británii medzi majiteľmi SUV Duster. Až 40 % opýtaných priznalo, že so svojou „štvorkolkou“ nikdy nenavštívilo terén a ďalších 19 %, že s ňou nikdy nezišlo ani len z asfaltu. Najväčšou výzvou sú tak pre rumunské SUV mestské obrubníky či retardéry na ceste do práce, do školy alebo na ceste domov.

Zato si Briti svoje SUV rozmaznávajú, ako sa len dá. Tak napríklad 22 % majiteľov chodí s Dusterom na umyvárku minimálne raz do týždňa. To je pre SUV skutočne „smutný“ život. A tak sa britské zastúpenie značky rozhodlo vyburcovať zákazníkov k dobrodružnejšiemu životnému štýlu. Pozvalo ich na nevšednú akciu Adventure Redy Mud Wash. Ako vyplýva z názvu, záujemcovia sa môžu dostaviť do zastúpenia Dacia London West, kde im tím profesionálov v špeciálnej „umyvárni“ zašpiní ich vozidlá vedrami plnými blata. Aby, ako hovorí Luke Broad, šéf Dacie za kanálom La Manche, ich pripravili na rok plný dobrodružstiev.

Tím „profesionálnych špiničov“ v extra umyvárni... Foto: Dacia
Dacia - špinička áut Mud Wash 2022 Tím „profesionálnych špiničov“ v extra umyvárni sa s Dusterom naozaj maznať nebude. Namiesto saponátov mu dopraje vedrá plné blata.

S originálnou akciou Adventure Redy Mud Wash totiž úzko súvisí ďalšie pozvanie na zážitkové akcie, napríklad dobrodružné kempovanie s Dartmoore, lekcie surfovania na pláži Fistral Beach alebo jazda na kajaku v Severnom Walse. Špinička áut tak chce osloviť najmä 17 percent opýtaných, ktorí sa vyjadrili, že by mali záujem absolvovať so svojimi štvorkolkami nejaké dobrodružstvo. „Dacia Duster je perfektné terénne auto, ktoré môže dostať Britov do našej úžasnej prírody. Národ potrebuje vymeniť televíziu za čižmy a vymaniť sa zo starých koľají,“ vysvetľuje dôvody recesistickej akcie Broad. Bohužiaľ, špinička áut má veľmi obmedzenú kapacitu. Otvorená bude len 18. januára od 11.00 do 14.00 v spomínanej britskej predajni Dacie.

Dacia - špinička áut Mud Wash 2022
Dacia - špinička áut Mud Wash 2022
+3Dacia - špinička áut Mud Wash 2022

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Duster #umyváreň #umývačka áut
Články podľa značiek