Video: Šéfdizajnér interiérov Škody hovorí o Enyaqu a budúcnosti áut

Za dizajn interiéru prakticky všetkých nových škodoviek už od roku 2015 zodpovedá Slovák Peter Olah. Osobne v Bratislave predstavil nielen nový Enyaq Coupé, ale hovoril aj o výzvach, ktoré kladie pred dizajnérov zásadne odlišná vnútorná architektúra elektromobilov.

02.02.2022 20:00
201203 Peter Olah-1920x1281 Foto:
Slovák Peter Olah je vedúcim dizajnérom spoločnosti Škoda pre interiéry. Zodpovedá prakticky za všetky nové modely.
debata (1)

Slovák Peter Olah je od roku 2015 zodpovedný za dizajn interiéru prakticky všetkých nových škodoviek. Od decembra 2020 je dokonca vedúcim dizajnérskeho tímu pre interiéry. V tejto funkcii je zodpovedný za tvorbu kompletného interiéru vozidiel všetkých modelových radov.

To znamená, že zodpovedá za architektúru interiéru vrátane dizajnu ovládacích prvkov a užívateľských rozhraní, ako aj za výber farieb, látok a materiálov pre každý nový model. Keďže mladoboleslavská značka je výrazne prepojená s legendárnymi cyklistickými pretekmi Tour de France, Peter Olah okrem iného navrhol aj trofeje pre ich víťazov.

Pri príležitosti svetovej premiéry modelu Škoda Enyaq Coupé si tento špičkový slovenský automobilový dizajnér našiel čas a osobne prišiel do Bratislavy, kde vlastnými slovami nielen predstavil interiér Enyaqu Coupé, ale hovoril aj o tom, aké nové výzvy kladie pred dizajnérov interiérov zásadne odlišná vnútorná architektúra elektrických áut a ako to vidí s budúcnosťou dizajnu interiérov pri autonómnych autách. Viac v nasledujúcom vi­deu:

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Peter Olah #elektromobily #Škoda Enyaq Coupé iV #interiérový dizajnér
Články podľa značiek