Škoda Fabia Monte Carlo: Hra na RS pokračuje. Čo na tom, že s 3-valcom

S ostrou verziou Fabie RS síce počítať nemôžeme, ale staré dobré Monte Carlo je už na ceste.

03.02.2022 18:00
debata (1)
Škoda Fabia Monte Carlo skombinuje červený lak... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Monte Carlo - skice 2022 Škoda Fabia Monte Carlo skombinuje červený lak s čiernymi kontrastnými prvkami, vrátane neodmysliteľnej čiernej strechy. Kolesá by mohli mať priemer 17 palcov.

Škoda odpískala Fabiu RS už s príchodom tretej generácie. Takže tá štvrtá o nej môže iba snívať. Aspoň že vlani v novembri sa ponuka motorov rozrástla o 4-valec 1,5 TSI s výkonom 110 kW. Dovtedy si totiž nová Fabia musela vystačiť výlučne s litrovými 3-valcami. Ak však na túto verziu, ktorá je pochopiteľne najdrahšia, nemáte, Škoda má riešenie. Chystá opäť úspešnú verziu Monte Carlo. Nejde v nej síce o výkon, ale atraktívny tuning rozhodne pomôže.

Interiér sa nesie tiež v čierno-červenom duchu.... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Monte Carlo - skice 2022 Interiér sa nesie tiež v čierno-červenom duchu. Navyše prináša športové sedadlá s integrovanými opierkami hláv a 3-ramenný kožený volant.
Škoda Enyaq Coupé RS iV - 2022 Čítajte viac Škoda Enyaq Coupé: Najdrahšia Škoda je tu. Cenu zatiaľ tají

Aby sme si vedeli Fabiu Monte Carlo predstaviť, zverejnila česká automobilka prvé oficiálne skice. Ako vidieť, dizajnéri použili osvedčený recept, známy od roku 2011. Maska dostala čierny lem. V lesklej čiernej farbe budú vyhotovené aj spojlery, difúzor, lemy okien, kryty spätných zrkadiel, bočné prahy aj nápisy, vrátane plakiet Monte Carlo na predných blatníkoch. Prevažne čierny bude aj interiér. Týka sa to čalúnenia športových sedadiel s integrovanými opierkami hláv či stropu.

Dynamickému vzhľadu pomôže difúzor či väčší... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Monte Carlo - skice 2022 Dynamickému vzhľadu pomôže difúzor či väčší strešný spojler.
Škoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4 (2022) Čítajte viac Test: Škoda Octavia Scout - imidžové kombi s výborným dieslom

S týmto tmavým základom budú kontrastovať červené a pseudokarbónové dekorácie na palubnej doske alebo na dverách. Samozrejmosťou bude kožený 3-ramenný volant a hlavica radiacej páky. Predpokladáme, že verziu Monte Carlo bude možné objednať s 3-valcami aj s novým 4-valcom. Fabia Monte Carlo sa tak zaradí k podobne ladenej Scale Monte Carlo a Kamiqu Monte Carlo. Práve Fabia bola ale pred 11 rokmi prvá s týmto life-stylovým paketom. Termín uvedenia na trh síce nepoznáme, ale čakať by sme už dlho nemali.

Enyaq, výroba Čítajte viac Škoda chce aspoň päť elektromobilov. So ‘spaľovákmi‘ to ‘zabalí‘

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia #Škoda-Auto #Škoda Fabia Monte Carlo
Články podľa značiek