Video: V Čechách sa odohrala najpomalšia ‘naháňačka‘ v histórii

Na konci januára zastavila hliadka polície ČR podozrivý Ford Mondeo na severe Čiech v meste Trutnov. Vodič zvolil neobvyklú stratégiu. Chcel uniknúť pozornosti polície pomalou jazdou. Tá dosahovala rýchlosť od 14 do 30 kilometrov za hodinu!

05.02.2022 16:00
debata
VIDEO: Pozrite si „naháňačku“ ktorej rýchlosť dosahovala miestami neobvyklých 14 až 30 kilometrov za hodinu
Video

Takéto prenasledovanie vozidla, ktoré nechce zastaviť, policajti dlho nezažili. Aj keď auto vyhodilo „blinker“ a dalo sa ku krajnici, nezastavilo a snažilo sa policajtov „striasť“. Podľa záznamu z policajného vozidla to však bolo rýchlosťou miestami aj 14 kilometrov za hodinu. Vodič sa dvakrát otočil aj na kruhovom objazde. Po niekoľkých minútach úniku zbadal, že sa mu policajného vozidla nepodarilo zbaviť a kapituloval.

U 38-ročného vodiča bola zistená prítomnosť alkoholu. Dychová skúška namerala 1,75 promile. Zmätený muž tvrdil, že od včerajšieho dňa cestuje z Anglicka a počas cesty vypil päť dvanásť stupňových pív. I tak mu bol odobratý vodičský preukaz a zakázané pokračovať v jazde. Previnilcovi okrem toho hrozí obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo hrozí rok odňatia slobody, alebo peňažný trest.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom #policajná naháňačka #Polícia ČR
Články podľa značiek