Tesla zvoláva viac ako 800-tisíc áut. Pre bezpečnostné pásy

Len začiatkom roka oznámila Tesla veľkú zvolávaciu akciu v súvislosti s rizikom otvorenia kapoty počas jazdy a teraz pribudla ďalšia. Týka sa až 817 000 áut, ktoré nemusia majiteľov upozorniť na nezapnutý bezpečnostný pás.

10.02.2022 12:00
Tesla Y - 2020 Foto:
Riziko nesprávnej funkcie výstrahy na nezapnutý bezpečnostný pás je dôvodom najnovšej „zvolávačky“ Tesly.
debata (6)

Tesla musí v USA zvolať do servisov približne 817 000 áut, pretože pri ich naštartovaní sa nemusí aktivovať zvukový signál upozorňujúci na nezapnutý bezpečnostný pás. Informoval o tom americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA).

Zvukovú výstrahu pri nezapnutom páse vyžadujú federálne zákony o bezpečnosti motorových vozidiel, upozornila agentúra AP. Tesla uviedla, že v zvolávaných vozidlách môže softvérová chyba zabrániť aktivácii tejto výstrahy. Dodala, že zatiaľ v súvislosti s týmto problémom nemá žiadne správy o nehodách či zraneniach.

Tesla - autopilot Čítajte viac Tesla opäť provokuje. Autopilotu dovolila porušovať predpisy!

V októbri spoločnosť Tesla stiahla takmer 12 000 vozidiel, pri ktorých betaverzia softvéru autonómneho riadenia (FSD) vyvolávala zbytočné brzdenie alebo nepravdivé varovanie pred kolíziou. Nedávno zasa stiahla 53 822 áut pre to, že jedna z funkcií softvéru FSD umožňovala prechádzať značkami „Stop“ bez zastavenia.

Zvolávaciu akciu oznámila Tesla aj začiatkom januára, keď sa ukázalo, že počas jazdy môže dôjsť na niektorých jej modeloch k otvoreniu prednej kapoty počas jazdy. Týkalo sa to 356 309 Tesiel 3 a 119 009 Tesiel S. Spolu ide teda o takmer pol milióna áut, čo je približne rovnaký počet, ako Tesla vyrobila za celý rok 2020.

Tesla Čítajte viac Tesla má veľké problémy. Do servisov musí takmer pol milióna áut

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #zvolávacia akcia
Články podľa značiek