Lada Niva Monster - skutočný extrém za 44 tisíc eur!

Unikátna prestavba Nivy je dielom nemeckej firmy Zubr, ktorá sa špecializuje výhradne na tieto legendárne ruské autá.

16.02.2022 16:00
Lada Niva Monster Foto:
Lada Niva Monster je upravená nemeckou spoločnosťou Zubr.
debata (4)

Lada Niva v cene nového Jeepu Wrangler? Prečo nie – ak je upravená do podoby skutočne drsného offroadu, ktorý by si to s Wranglerom v teréne kľudne mohol rozdať. Teda aspoň tam, kde autu príde pri prejazdoch k duhu jeho nízka hmotnosť. Presne takto Nivu upravila nemecká firma Zubr a aktuálne ju ponúka za 44-tisíc eur.

Zubr o sebe na webe tvrdí, že je jedinou spoločnosťou, ktorá sa už roky sústreďuje výlučne na úpravy Lady Nivy a ponúka špecializované, poľovnícke a aj extrémne off-roadové prestavby a vraj má „tisíce spokojných zákazníkov“.

Lada Niva Travel Black - 2022 Čítajte viac Lada Niva Travel Black: Najdrahšia Niva je tu. Aj tak stojí len 11 400 eur

A čo je unikátne na tejto Nive? Napríklad celá karoséria je chránená špeciálnym lakom Raptor, ktorý je výrazne odolný voči mechanickému poškodeniu a rôznym poškriabaniam. Ďalej má 16-palcové disky s off-roadovými pneumatikami Hankook Dynapro MT, rozšírené lemy blatníkov, zvýšenú svetlú výšku (23,5 cm), resp. špeciálny offroadový podvozok Zubr aj so zosilnenou ochranou, off-roadové nárazníky vpredu aj vzadu, vpredu aj s navijakom, rezervu na zadných dverách, šnorchel, upravený športový výfuk, celokožený interiér a vyhrievané predné sedadlá.

Lada Niva Monster
Lada Niva Monster
+3Lada Niva Monster

Štandardný zostal 1,7-litrový zážihový štvorvalec s výkonom 61 kW (83 koní) a krútiacim momentom 129 Nm. Bez úprav skončila aj päťstupňová manuálna prevodovka a systém pohonu všetkých kolies. Ak vám takto upravená Niva nevyhovuje, spoločnosť Zubr sľubuje, že vám dokáže postaviť a upraviť Nivu na mieru podľa vašich predstáv. Čakať však na ňu budete musieť minimálne tri mesiace a viac.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #off-road #Lada Niva #prestavba auta #Niva Monster #Zubr
Články podľa značiek