Cupra vstupuje do fiktívneho vesmíru. V realite chce však predať dvakrát viac

Španielska Cupra má len štyri roky, ale o to väčšie ambície. V najbližšom čase predstaví dva nové modely, zdvojnásobí predaje aj predajcov a mladých vtiahne do virtuálneho vesmíru Metaverse.

24.02.2022 12:00
debata
Cupra sa pripravuje na veľkú expanziu.... Foto: Cupra
Cupra - Metaverse Cupra sa pripravuje na veľkú expanziu. Priblížil ju sám šéf značky Wayne Griffiths. Obsahovať má aj vstup do virtuálneho priestoru.

Cupra sa od Seatu odčlenila v roku 2018. Oslavuje teda štvrté výročie vzniku. Je to úspešný projekt. Ale stále len na začiatku. Ambície do budúcnosti sú obrovské. Priblížil ich sám šéf mladej značky Wayne Griffiths. A to prostredníctvom virtuálnej video-prezentácie. Tá prebehla presne 22. 2. 2022. Nie náhodou, dvojky majú totiž veľa spoločného s ďalšími plánmi Cupry. Do dvoch rokov predstaví totiž dva nové modely. Jedno elektrické SUV Tavascan, ktoré poznáme zatiaľ z rovnomennej štúdie a jeden mestský elektromobil na báze štúdie UrbanRebel Concept.

Cupra Tavascan sa predstavila ako koncept.... Foto: Cupra
Cupra Tavascan Concept - 2019 Cupra Tavascan sa predstavila ako koncept. čoskoro dorazí jej sériová verzia.
Cupra Tavascan Concept - 2019 Čítajte viac Cupra Tavascan Concept: Elektrické SUV-kupé nie je výstrelom do tmy

Kým Tavascan, postavený na platforme MEB sa zaradí nad súčasný elektrický hatchback Cupra Born, UrbanRebel bude stáť pod ním. Možno predpokladať, že Tavascan bude blízkym súrodencom Škody Enyaq, Volkswagenu ID.4 a Audi Q4 e-tron. Mestský elektromobil by zas mal byť španielskym derivátom pripravovaného malého cenovo dostupného elektromobilu Volkswagenu, ktorý sa ukázal v podobe koncept VW ID. Life. Tam však Cupra nekončí. Už v tomto roku plánuje zdvojnásobiť svoje predaje aj obrat.

Aj koncept Cupra UrbanRebel zamieri do dvoch... Foto: Cupra
Cupra UrbanRebel Concept - 2021 Aj koncept Cupra UrbanRebel zamieri do dvoch rokov na výrobné linky. Ale len ako "krotký" elektromobil.
Cupra UrbanRebel Concept - 2021 Čítajte viac Cupra UrbanRebel Concept: Z tejto brutality bude neškodný mestský elektromobil

Základom expanzie bude zdvojnásobenie jej európskych showroomov Cupra City Garages a zdvojnásobenie siete špecialistov Cupra Masters. Pritiahnuť chce najmä mladú klientelu, a tak zdvojnásobí aj počet príležitostí, ako si užiť svet Cupry. Nové zážitky má ponúknuť jej vlastná platforma MetyHype vytvorená v Metaverse, teda vo fiktívnom vesmíre, ktorý bude evolúciou súčasných sociálnych sietí. „MetaHype je našou interpretáciou nového vesmíru, priestorom, v ktorom značky, startupy a tvorcovia obsahu môžu umiestniť širokú škálu zážitkov pre ľudí a tým vytvárať a zdieľať špecifickú kultúru,“ povedal Wayne Griffiths.

Cupra Formentor 1,5 TSI (2021) Čítajte viac Test: Cupra Formentor 1,5 TSI - crossover, ktorý ide vlastnou cestou

Na MetaHype sa tak majú okrem Cupry objavovať aj jej partneri zo sveta hudby alebo umenia, napríklad Primavera Sound a U-Beat. Ďalšie emócie sprostredkuje projekt Cupra2 Experience, ktorý umožní zažiť realistický pocit z pretekania so štúdiou UrbanRebel Concept. Pôjde o pokročilý simulátor, pri ktorom dostanú záujemcovia do rúk skutočný hardvér, ale to, čo uvidia, bude virtuálne. „S Cupra2 Experience sme pripravení priniesť netradičný formát automobilového športu,“ povedal Griffiths.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Cupra #metaverse #MetaHype
Články podľa značiek