Prior Design: Aj takto môže vyzerať lacný Duster. Brutalita prichádza z Nemecka

Známy nemecký úpravca Prior Design sa pochváli body kitom pre rumunské SUV Dacia Duster. Vyzerá, akoby sa práve chystalo na trať. Je to však iba klam.

28.02.2022 18:00
debata
Nový paket spoločnosti Prior Design výrazne... Foto: Prior Design
Dacia Duster - Prior Design Nový paket spoločnosti Prior Design výrazne rozširuje karosériu. Aby vyzeralo ruské SUV tak agresívne ako na fotografiách, si však treba priplatiť aj za nové disky a úpravu podvozku či výfukovej sústavy. Potom cena letí prudko nahor.

Prior Design je osvedčený nemecký tuner, ktorý sa venuje najmä úpravám luxusných značiek BMW, Audi, Mercedes-Benz, Bentley, Jaguar, Land Rover či Lamborghini. Nedávno sa zviditeľnil napríklad úpravou kontroverzných ľadviniek pre BMW M3 a M4. V jeho portfóliu však nájdeme jednu výnimku. A tou je Dacia. Už dlhšie ho totiž priťahuje lacné rumunské SUV Dacia Duster. Z dielne Prior Design tak už vyšlo viacero úprav, napríklad off-roadová. Teraz sa ho však nemeckí tuneri rozhodli zmeniť na okruhový špeciál. Aspoň na oko.

Dacia Duster TCe 100 LPG Čítajte viac Test: Nový Duster jazdí na plyn aj benzín, prekvapil najmä s LPG

Duster môže pochváliť neprehliadnuteľným widebody kitom, teda súpravu doplnkov, ktorá rozširuje jeho karosériu. Tento paket s názvom Widebody Aero-Kit obsahuje predný a zadný strešný spojler, ale najmä rozšírené blatníky a prahy. Na šírke nemeckí úpravcovia naozaj nešetrili. Nechýba ani zadný difúzor. Všetky diely sú vyrobené z odolného, pružného a tvarovo stáleho sklolaminátu Dura-Flex. Diely sú veľmi presné, čo znamená bezproblémovú, a teda aj cenovo dostupnú montáž.

V súprave Widebody Aero-Kit nechýbajú rozšírené... Foto: Prior Design
Dacia Duster - Prior Design V súprave Widebody Aero-Kit nechýbajú rozšírené blatníky a prahy ani strešný spojler a difúzor.
Za celú túto parádu, vďaka ktorej sa Duster tvári, akoby sa práve chystal vyraziť na okruhy, si Prior Design pýta 2 999 eur. Nová súprava doplnkov by mala byť dostupná už čoskoro. Nemecký úpravca ju zatiaľ len predstavil a ešte pracuje na celkovom doladení paketu. S Widebody Aero-Kitom však končiť nemusíte. Prior Design má ešte v zálohe väčší strešný spojler za 299 eur a tiež celú sériu doplnkov vrátane kolies, upravenej výfukovej sústavy či súpravy na rozšírenie rozchodu kolies. Až potom bude vyzerať Duster naozaj agresívne.
Dacia Duster - Prior Design
Dacia Duster - Prior Design
+3Dacia Duster - Prior Design

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Duster #Prior Design
Články podľa značiek