Dropracks: Nóri predstavili revolučný strešný nosič. Nie je len na streche

Montáž tohto zariadenia na strechu dá síce poriadne zabrať, ale potom dokáže doslova zázraky. Odstráni väčšinu nevýhod inštalácie nákladu nad obrys vozidla.

10.03.2022 12:00
debata (3)
Ak je náklad naložený, nórsky strešný nosič sa... Foto: Dropracks
Dropracks - revolučný strešný nosič - 2022 Ak je náklad naložený, nórsky strešný nosič sa nijako nelíši od tých klasických.

Strešný nosič je užitočná vec. Umožní vám naplno využiť interiér auta a ešte k tomu prepravovať bicykle, kanoe, lyže alebo strešný box, do ktorého dáte ďalšiu užitočnú dovolenkovú či výletnú batožinu. Všetky však majú jedno spoločné. Upevnenie nákladu na strechu je komplikované. Už kvôli výške vozidla, ktorá obmedzuje prístup. Nórska spoločnosť Dropracks preto prichádza s veľmi inovatívnym strešným nosičom, ktorý by sme mohli nazvať skôr strešnou platformou.

Montáž tohto zariadenia na strechu je síce enormne zložitá, ale potom dokáže priam zázraky. Na výber sú dve verzie. Jedna je určená pre osobné autá a tá druhá na dodávky či veľké SUV. Tajomstvo systému spočíva v tom, že systém umožňuje vysunúť nosný rám mimo obrysu vozidla a tiež ho znížiť. To nesmierne uľahčuje prístup k samotnému nosiču. Batožinu potom naložíte oveľa ľahšie, a až keď je uchytená, rám pomocou mechanizmu a kľuky zdvihnete a posuniete nad strechu. Základná verzia má nosnosť 75 kg a verzia XL ešte o päť kilogramov viac.
Pri nakladaní môžete nosič vysunúť a znížiť.... Foto: Dropracks
Dropracks - revolučný strešný nosič - 2022 Pri nakladaní môžete nosič vysunúť a znížiť. To je veľká pomoc, pretože náklad netreba zdvíhať tak vysoko a je k nemu lepší prístup.

Nie sú to rekordné čísla, ale na bežné športové potreby to stačí. A najmä, vďaka tomuto systému dokážu naložiť na strechu športové náradie aj ženy. Dropracks je kompatibilný aj so strešným stanom. Ako však naznačuje nosnosť, vhodný je len pre jednu osobu. Nórsky výrobca si svoj inovatívny strešný nosič cení na 1 950 eur a verziu XL na 2 250 eur. Nie je to práve lacné, no ak často kempujete alebo vyrážate do prírody, Dropracks vám nepochybne uľahčí život.

Dropracks - revolučný strešný nosič - 2022
Dropracks - revolučný strešný nosič - 2022
+9Dropracks - revolučný strešný nosič - 2022

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dropracks #strešný nosič
Články podľa značiek