Škoda mení dizajn. Za Kabaňom dá bodku Modern Solid

Česká Škoda chce priniesť nový štýl. Dizajnový jazyk Modern solid sa má zamerať na oblasti života.

23.03.2022 18:00
debata
Avízom dizajnového štýlu Modern Solid bude... Foto: Škoda-Auto
Škoda - nový dizajnový štýl Modern Solid Avízom dizajnového štýlu Modern Solid bude pravdepodobne nový koncept. Vyzerá to na elektrické SUV. Alebo sa pozeráme na nový Kodiaq?

Slovenský dizajnér Jozef Kabaň síce zo Škody odišiel už v roku 2017, lenže jeho stopa je prítomná až do dnešných dní. Vývoj áut trvá totiž niekoľko rokov. Takže aj najnovší model Enyaq Coupé iV, ktorý automobilka predstavila len pred pár týždňami, ešte nesie jeho rukopis. Lenže dizajnu Škody už vládne pevne Talian Oliver Stefani a ako to vyzerá, až teraz prichádza jeho príležitosť. Škoda na tlačovej konferencii oznámila, že v druhej polovici roka predstaví celkom nový dizajn budúcich modelov.

Skoda Octavia Combi - 2020 Čítajte viac Toto je TOP 10 kombi sveta. Škoda si siahla takmer na vrchol

Dizajnový jazyk ponesie názov Modern Solid a má sa zameriavať na jednotlivé oblasti života, akými sú napríklad rodina alebo šport. Ukotvený má byť ale stále vo filozofii Simply Clever. „Budú to krásne autá, ale budú odlišné,“ povedal Martin Jahna, člen predstavenstva. Dodal, že budú predstavovať novú „úroveň mobility“. Je zatiaľ ťažké predstaviť si, o čo pôjde. Predpokladáme preto, že Škoda v druhom polroku, možno na jeseň, vyrukuje s konceptom, ktorý mnohé objasní.

Škoda Enyaq iV 80x Sportline - test 2022 Čítajte viac Test: Škoda Enyaq iV 80x Sportline - RS už ani netreba, jazdí výborne

Je známe, že kým za éry Jozefa Kabaňa sa Škoda snažila vyrábať nielen praktické, ale aj emocionálne autá, vo Wolfsburgu to nebolo po chuti. Podľa vedenia koncernu mala Škoda viac inklinovať ku konzervatívnym zákazníkom. A teraz sa zdá, že krídla bude chcieť koncern pristrihnúť aj Oliverovi Stefanimu, ktorý pôvodne plánoval štýl Simply Surprising a tvrdil, že Škody môžu byť nielen praktické ale aj „cool“. Pojem Modern Solid v nás však evokuje skôr strohejší prístup zameraný na nadčasové tvary a kvalitu. Uvidíme, keď Škoda odhalí viac.

Škoda Enyaq Coupé RS iV - 2022
Škoda Enyaq Coupé RS iV - 2022
+16Škoda Enyaq Coupé RS iV - 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #dizajn #Škoda-Auto
Články podľa značiek