Cupra pripravuje nové veľké SUV. Plug-in hybrid zvládne až 100 km!

Stále mladá Cupra rozšíri ponuku autorských modelov. Do dvoch rokov pribudne v jej portfóliu väčšie SUV s celkom novou generáciou plug-in hybridného pohonu. Jeho batéria by mala zvládnuť dvojnásobnú porciu kilometrov v porovnaní so súčasnými plug-in hybridmi koncernu VW.

30.03.2022 18:00
debata
Pod plachtou sa ukrýva nové SUV značky Cupra,... Foto: Cupra
Cupra - nové SUV 2024 Pod plachtou sa ukrýva nové SUV značky Cupra, ktoré dorazí k zákazníkom v roku 2024. Má ísť o nástupcu súčasnej Cupry Ateca.

Cupre sa darí. Odčlenená značka Seatu aj napriek ťažkým časom dokázala vlani strojnásobiť predaj, keď dodala zákazníkom takmer 80 000 áut. To najmä vďaka novému crossoveru Formentor a elektrickej Cupre Born. To však zďaleka nie je koniec jej ofenzívy. Pripravuje totiž nové, väčšie SUV s dĺžkou nad 4,5 metra, ktoré by malo zastúpiť Atecu. Pravdepodobne pôjde o ďalší autorský model, ktorý podobne ako Formentor nebude mať pendanta v ponuke Seatu.

Cupra - Metaverse Čítajte viac Cupra vstupuje do fiktívneho vesmíru. V realite chce však predať dvakrát viac

Cupra tvrdí, že novinka bude mať perfektné proporcie a jej dizajn zhmotní športovú esenciu značky. Na výber bude buď mild-hybridná verzia alebo celkom nová plug-in hybridná, ktorá však nebude mať nič spoločné so súčasnou plug-in hybridnou technológiou koncernu VW. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o druhú generáciu nabíjateľného pohonu, pretože toto SUV má zvládnuť v čisto elektrickom režime až 100 km, čo je dvojnásobok terajších plug-in hybridov.

Cupra Formentor 2,0 TSI 4Drive - test 2021 Čítajte viac Test: Cupra Formentor 2,0 TSI 4Drive – keď netreba 300 koní

Výroba Cupry však nebude prebiehať v domácom, španielskom, závode v Martorelli, ale v Maďarsku, kde bude schádzať z liniek fabriky Audi Hungaria v Györi spolu s modelom Audi Q3 Sportback. Stane sa tak však až v roku 2024. Takže na novinku si ešte počkáme. Informácie o pripravovanom SUV priniesla Cupra v rámci konferencie Seatu, kde automobilka oznámila aj to, že vo Valencii vybuduje do roku 2026 jeden zo šiestich nových závodov koncernu VW na výrobu batérií. Má mať ročnú kapacitu 40 GWh a zamestná 3 000 ľudí.

Cupra UrbanRebel Concept - 2021 Čítajte viac Cupra UrbanRebel Concept: Z tejto brutality bude neškodný mestský elektromobil

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #Cupra
Články podľa značiek