BAIC B60V: Aj Čína chce svoj Grand Cherokee. Už na ňom robí

Najlepším spôsobom, ako preniknúť na svetové trhy, je postaviť „parádne“ SUV. Teraz sa o to snaží čínska značka BAIC. Mimochodom, dlhodobo spolupracujúca s Mercedesom-Benz.

05.04.2022 20:00
debata
Nové luxusné SUV z Číny vám pripomenie niektoré... Foto: BAIC
BAIC B60V - 2022 Nové luxusné SUV z Číny vám pripomenie niektoré Jeepy alebo Ford Bronco. Zaujímavým prvkom je diódová maska.

Automobilka BAIC Group vám asi veľa nepovie, no patrí do prvej päťky najväčších čínskych výrobcov áut. Zviditeľnila sa kúpou Saabu a zároveň ako významný akcionár Daimleru. V Číne vyrába v spoločnom podniku s Daimlerom hneď niekoľko Mercedesov-Benzov. Spadajú pod ňu aj ďalšie čínske značky ako BJEV, BAW, Arcfox, Changhe, Foton a Ruili, ktoré sa orientujú zväčša na menej solventnú klientelu. No aj BAIC by chcel zamieriť vyššie a okrem toho preniknúť mimo Číny.

MG - modely pre Slovensko Čítajte viac MG: Ďalšia čínska značka má ‘zálusk‘ na Slovensko. Technikou prekvapí

Jeho zbraňou by malo byť veľké SUV B60V, s dĺžkou až 5 019 mm, ktoré automobilka ukázala v podobe skíc. Jednoduché tvary tak trochu pripomínajú Ford Bronco, ale spomeniete si hlavne na niektoré veľké Jeepy. Naprékald Grand Cherokee. Zaujímavým prvkom je osvetlená diódová maska. Európske ambície naznačujú tri motory, splňujúce emisnú normu Euro 6. Pôjde o dva preplňované benzínové 4-valce, jeden s mild-hybridnou technológiou a jeden mild-hybridný diesel. Chýbať nebude 8-stupňový automat ani pohon oboch náprav.

Vzadu si bude BAIC B60V voziť náhradné koleso... Foto: BAIC
BAIC B60V - 2022 Vzadu si bude BAIC B60V voziť náhradné koleso na dverách, podobne ako Mercedes-Benz triedy G.

Aj v interiéri by malo byť B60V moderným autom. Počíta s digitálnym kokpitom, veľkým dotykovým displejom, head-up displejom a plnou konektivitou s externými mobilnými zariadeniami. K dispozícii by mala byť 5– a 7-miestna verzia. Variabilný interiér má umožniť lôžkovú úpravu, takže B60V bude veľmi praktický. Kedy sa novinka predstaví, zatiaľ automobilka neprezradila, no v každom prípade sa s ňou pokúsi uspieť v Európe, aspoň na vybraných trhoch.

Nový Haval H6 (2021) Čítajte viac Haval H6: Čínske SUV patrí k najviac predávaným na svete. Teraz chce dobyť Európu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čínske autá #BAIC #BAIC B60V
Články podľa značiek