GMC Hummer EV dostal tlačidlo, ktoré nič nerobí. Ani GM nevie, k čomu bude slúžiť

Veľký elektrický pikap a SUV Hummer EV skrývajú tajomstvo, ktoré si zatiaľ nik nevšimol. Ani automobilka ho presne nevysvetlila. Ide o tlačidlo, ktoré robí takpovediac „nič“.

12.04.2022 12:00
debata
Tlačidlo s neznámou funkciou sa nachádza vpravo... Foto: SITA/AP, GMC
GMC Hummer EV - tajomé tlačidlo Tlačidlo s neznámou funkciou sa nachádza vpravo od stredu ovládača jazdných režimov.

Legendárny Hummer sa pod značkou GMC vrátil po dlhšej odmlke opäť na scénu. Umožnila mu to elektrifikácia. Jednoducho, tento neporaziteľný americký off-road s armádnou minulosťou sa zmenil na luxusný elektromobil s brutálnymi parametrami. Veď trojmotorová verzia má až 1 000 koní, teda neuveriteľných 746 kW. Po úvodnej edícii sa len tak zaprášilo. Prvé exempláre už stoja v garážach šťastných amerických majiteľov. Doteraz si však nik nevšimol zvláštnosť, ktorú skrýva Hummer EV v kabíne, presnejšie na stredovom tuneli. Upozornili na to až redaktori webu GM-Trucks, ktorí boli pozvaní na oficiálnu prezentáciu novinky GMC.

GMC Hummer EV - 2022
GMC Hummer EV - 2022
+30GMC Hummer EV - 2022

Ide o tlačidlo, ktoré sa nachádza na otočnom ovládači voľby jazdných režimov. Je na ňom symbol v trojuholníku. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by malo nejakú funkciu. Lenže ono žiadnu nemá. Dá sa stlačiť, ale nič sa nestane. Vlastne, áno, na prístrojovom paneli sa rozsvieti nápis “Your Mode. Your Mission. EpicIdeas@GMC.com”. To je všetko. Na jazdu ani na žiadnu inú funkciu to vplyv nemá. Novinári sa teda na túto záhadu opýtali priamo zástupcov automobilky. Odpoveď bola prekvapivá. Nápis, ktorý v preklade znamená „Váš režim. Vaša misia“ doplnený o emailovú adresu má vyzývať majiteľov Hummeru EV, aby automobilke navrhli, čo má tlačidlo vykonávať.

Po stlačení tajomného tlačidla sa na obrazovke... Foto: SITA/AP, GMC
GMC Hummer EV - tajomé tlačidlo Po stlačení tajomného tlačidla sa na obrazovke objaví tento nápis.
GMC Hummer EV - 2022 Čítajte viac GMC Hummer EV: Legenda sa vracia. Naftový motor zamení za elektrické

Keď GMC dostane návrhy, vyberie ten, ktorý posúdi ako najvhodnejší. Môže sa týkať nepodstatnej funkcie, ale pokojne aj systému pohonu. Čarovné je, že keď dôjde k finálnemu rozhodnutiu, bude príslušná funkcia priradená tlačidlu aktualizáciou softvéru na diaľku, takže majitelia Hummerov EV sa ani nemusia dostaviť do servisu. Krok GMC je síce nezvyklý, ale invenčný. Aspoň v tom, že zákazníkov takýmto hravým spôsobom zatiahne do hry. Príležitosti sa hneď chytili aj redaktori GM-Trucks, ktorí navrhli, aby bolo možné „tajomným“ tlačidlom úplne odpojiť pohon prednej alebo zadnej nápravy. Uvidíme, ako to dopadne, možností je totiž veľa.

GMC Hummer EV SUV - 2021 Čítajte viac Hummer EV SUV: Legenda prichádza v druhej verzii. Kratšej a obratnejšej

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #GMC #GMC Hummer EV
Články podľa značiek