VW vylepší platformu MEB. Predĺži dojazd a skráti nabíjanie

Väčšina nových elektromobilov koncernu VW je postavená na platforme MEB. Tá prejde v budúcnosti modernizáciou. Ťažiť z toho majú všetky značky, teda aj Škoda, Seat či Audi.

21.04.2022 12:00
debata
Platforma MEB má v súčasnosti kapacitu batérií... Foto: Volkswagen
VW ID.4 1st Edition - 2021 Platforma MEB má v súčasnosti kapacitu batérií 77 kWh a výkon 220 kW. Oba parametre sa čoskoro zlepšia.

Elektrická platforma MEB mala premiéru v roku 2020 spolu s novým VW ID.3. Neskôr ju využili aj modely ID.4, ID.5, ID Buzz, Škoda Enyaq iV, Cupra Born či Audi Q4 e-tron. Používať ju bude zakrátko aj Ford, ktorý s Volkswagenom plánuje úzku kooperáciu. Jednoducho, platforma MEB bude základom miliónov elektromobilov. Jej parametre sa majú naďalej zlepšovať. Ako koncern VW prezradil na akcii Paris Electric Car Day, už pracuje na jej výrazne modernizovanej verzii.

Očakávať máme predĺženie dojazdu z 550 na 700 km, čo naznačuje väčšiu kapacitu batérií a zvýšenie nabíjacieho výkonu zo 125 až na 200 kW, čím by sa výrazne skrátili zastávky na nabíjacej stanici. Porastie aj výkon, pretože akcelerácia z 0 na 100 km/h sa má skrátiť na adrenalínových 5,5 sekundy. Zatiaľ však Volkswagen neprezradil, kedy vylepšené elektrické základy použije v sériovej výrobe a v ktorom modeli budú mať premiéru. Núka sa však možnosť, že by MEB 2.0 v novej verzii mohla doraziť spolu s elektrickým sedanom Aero B.

VW Aero B - 2022 Čítajte viac VW Aero B: Elektrický ‘Passat‘ ukážu už v apríli. Zatiaľ v Číne

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #MEB
Články podľa značiek