Aj Renault koketuje s vodíkom. V máji predstaví koncept

Renault považuje vodík za jednu z alternatív ekologickej mobility. Ako si ju predstavuje naznačí vodíkovou štúdiou. Bude trochu zvláštna.

20.04.2022 20:00
debata (4)
Vodíkový koncept tak trochu pripomína nový... Foto: Renault
Renault - vodíkový koncept 2022 Vodíkový koncept tak trochu pripomína nový Mégane E-Tech alebo SUV Austral. Na rozdiel od nich bude ale vybavený spaľovacím motorom.

Renault a vodík k sebe doteraz akosi nepatrili. Jeho využitím sa zaoberajú skôr Honda, Toyota, Hyundai či BMW. No teraz sa zdá, že ani Renault ho nemieni ignorovať na svojej ceste k uhlíkovej neutralite. A to nielen v úžitkových autách, kde už zopár vodíkových modelov predstavil. Začiatkom roka oznámil, že pracuje na vodíkovom koncepte. A teraz vieme, že výsledok jeho snaženia uvidíme 19. mája na akcii ChangeNOW 2022 v Paríži. Má byť „stelesnením vízie a záväzkov Renaultu k trvalo udržateľnému rozvoju“.

Renault Austral - 2022 Čítajte viac Renault Austral: Toto nie je iba nové SUV. Nahradí Koleos, Talisman aj Espace

Novou informáciou je, že na rozdiel od jeho vodíkových dodávok využívajúcich palivové články, bude štúdia vodík spaľovať v spaľovacom motore. Renault sa tak vyberie podobnou cestou ako Toyota vo svojej vodíkovej GR Corolle a GR Yarise, ktoré sú poháňané „nadupaným“ 3-valcom s objemom 1,6 litra. Nič viac francúzska automobilka zatiaľ neprezradila. Prvá snímka naznačuje, že pôjde o crossover alebo SUV s dizajnom nie vzdialeným elektrickému Mégane E-Tech či novému Australu.

Druhá oficiálna snímka zachytáva iba osvetlené... Foto: Renault
Renault - vodíkový koncept 2022 Druhá oficiálna snímka zachytáva iba osvetlené logo na stredovom stĺpiku.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Concept #koncept #vodík
Články podľa značiek