Musk predal akcie Tesly za vyše 8 miliárd dolárov. Pár dní po kúpe Twitteru

Musk predáva časť svojich akcií v Tesle, ich hodnota prudko klesla.

04.05.2022 20:00
Germany Election Tesla Foto:
Elon Musk upokojuje: "Viac akcií Tesly už nepredám!"
debata

Šéf spoločnosti Tesla Elon Musk predal akcie výrobcu elektromobilov v hodnote približne 8,5 miliardy dolárov, len pár dní po tom, ako potvrdil svoje rozhodnutie kúpiť mikroblogovaciu sociálnu sieť Twitter.

Nečakaný odpredaj akcií viedol k špekuláciám, že to pomôže financovať jeho plánované odkúpenie platformy sociálnych médií za 44 miliárd dolárov. Predstavenstvo Twitteru totiž podľahlo nátlaku hlavných akcionárov a súhlasilo s prijatím ponuky na prevzatie spoločnosti, ktorú Musk predtým zverejnil, ako inak, na Twitteri.

Saturday Night Live-Elon Musk Čítajte viac Šéf Tesly chce kúpiť Twitter. Ponúkol zaň 43 miliárd dolárov

Akcie Tesly už prudko klesli práve v dôsledku špekulácií, že Musk predá značnú časť svojho podielu v automobilke na financovanie transakcie. A to aj napriek tomu, že koncom minulého týždňa Musk tweetoval, že už neplánuje predať ďalšie svoje podiely v Tesle.

Podania adresované americkej komisii pre cenné papiere a burzy ukázali, že Musk v posledných dňoch predal celkovo 9,6 milióna akcií Tesly. Multimiliardár stále vlastní viac ako 15 % spoločnosti. Teoreticky by ešte aj v tomto čase mohol od kúpy Twitteru odstúpiť, no takéto rozhodnutie by ho teoreticky mohlo pripraviť aj o viac než miliardu dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Elon Musk #prevzatie Twitteru #Teslo
Články podľa značiek