Bentley chystá tajomnú premiéru. Novinku predstaví o pár dní

Bentley nepatrí k značkám, ktoré by často chrlili novinky. O to vzácnejšie sú. A tú najbližšiu uvidíme o pár dní. O čo ide, nie je zatiaľ jasné. Ale isté signály tu sú.

03.05.2022 18:00
debata
Jediná oficiálna snímka novinky zachytáva... Foto: Bentley
Bentley - avízo premiéry Jediná oficiálna snímka novinky zachytáva detail interiéru. Veľa sa z nej ale nedozvieme.

Bentley oznámil, že 10. mája ukáže novinku, ktorá rozšíri jeho portfólio o piaty model. Lenže to, čo pre Bentley znamená nové, ešte celkom nové byť nemusí. Aristokratická britská značka z Crewe totiž vydáva za samostatné modely aj ich jednotlivé verzie. Tak napríklad Continental GT a kabriolet Continental GT Convertible považuje za dve autá. A potom tu máme Flying Spur a Bentaygu. Aký bude teda záhadný piaty model? To nám síce Bentley naznačuje detailom, pravdepodobne palubnej dosky alebo výplne dverí, no ten je taký tajuplný, že nedáva odpoveď na túto otázku.

Bentley Bentayga Speed Space Edition - 2022 Čítajte viac Bentley Bentayga Speed Space Edition: Nová pýcha Mullineru oslavuje vesmír

Bentley tvrdí, že novinka ponúkne extrémny komfort na vrchole svojho segmentu a bude takou kombináciou nevšedných schopností, s akou sme sa ešte nestretli. Britská tlač, konkrétne Autoexpress, špekuluje nad tým, že by mohlo ísť o nepriameho nástupcu pôvodnej vlajkovej lode Mulsanne. Vychádza z viacerých špionážnych snímok zamaskovaného prototypu, ktorý síce vychádza z SUV Bentayga, ale pôsobí dlhším dojmom. Ak si dáme tieto informácie dokopy, máme tu predĺženú Bentaygu, ktorá by ponúkla naozaj extra porciu priestoru a mohla by sa usadiť na poste novej vlajkovej lode. Nechýba jej ani 12-valec.

Bentley Bentayga S - 2021 Čítajte viac Bentley Bentayga S: Zlatá stredná cesta má 404 kW a stovku za 4,5 s

V dnešných časoch, keď SUV ovládajú trh, by to bolo logické riešenie. Platí to aj pre Bentley, pretože Bentayga je jeho najpredávanejším modelom s podielom až 40 %. Aj vďaka nej sa značke z Crewe, ktorá je už roky pod krídlami koncernu VW, darí ako nikdy predtým. Dokonca aj počas pandémie dokázala zvýšiť svoj odbyt. Vlani predala 14 659 vozidiel, čo predstavovalo 31 % rast. Nový model by mohol po výpadku Mulsanne jej výsledky ešte zlepšiť. Bentayga je navyše v ponuke aj ako plug-in hybrid, takže je vhodná pre všetky trhy, aj tie s najprísnejšou emisnou legislatívou.

Bentley Bentayga Speed - 2021 Čítajte viac Bentley Bentayga Speed: Najrýchlejšie SUV planéty je po facelifte

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Bentle Bentayga
Články podľa značiek