Americké Tesly budú svietiť svetlami zo Slovenska!

Spoločnosť Hella Slovakia Lighting oznámila, že sa stala exkluzívnym dodávateľom svetiel pre jeden z nových modelov americkej Tesly. Poputujú najmä do novej Gigafactory v Berlíne.

18.05.2022 19:40
debata
Predné svetlá sa pre Teslu vyrábajú v... Foto: Tesla
Tesla Y - reflektor Predné svetlá sa pre Teslu vyrábajú v Kočovciach, zadné v Bánovciach nad Bebravou.

Informoval o tom generálny riaditeľ Vladimír Huťan. Prvé dodávky podľa neho už opúšťajú výrobné závody v Kočovciach v okrese Nové Mesto nad Váhom a Bánovciach nad Bebravou, kde je výroba situovaná. Dodávky sú určené pre nový závod Tesly pri Berlíne. Menšia časť dodávok by mala neskôr smerovať aj do Číny a Mexika. Predné svetlá sa vyrábajú v Kočovciach, zadné v Bánovciach nad Bebravou. „Je pre nás veľká prestíž, že práve slovenské závody koncernu Hella sú prostredníctvom dodávok svetiel späté s ďalšou expanziou lídra elektromobility v Európe i na ďalších kontinentoch,“ uviedol Huťan.

Tesla S - 2021 Čítajte viac Tesla vraj dáva na vývoj viac peňazí ako Ford, GM a Chrysler spolu

Ako dodal, z pohľadu objemu, rozšírenia portfólia zákazníkov, ako i možností ďalšieho rozvoja ide o jeden z kľúčových projektov slovenského dodávateľa. „Elektromobilita je hlavným megatrendom v automobilovom priemysle, elektrický pohon dostáva jasnú prioritu a výrobcovia ho uprednostňujú aj pred hybridnými pohonmi. Projekt má preto pre nás strategický význam, podporuje našu transformáciu smerom k znižovaniu závislosti od spaľovacích motorov a vytvára nové možnosti rozvoja. Som rád, že vďaka tomuto projektu máme už dnes zhruba 30 percent kapacít v Kočovciach a Bánovciach alokovaných práve pre elektromobilitu,“ doplnil Huťan.

VW ID.3 - výroba Čítajte viac VW chce dohnať Teslu v roku 2025. Je silnejšia, ako predpokladal

Spoločnosť Hella Slovakia Lighting so sídlom v Kočovciach je od 1. júna 2021 zastrešujúcou organizáciou pre všetky výrobné závody koncernu na Slovensku. Je lídrom výroby svetelnej techniky pre automobilový priemysel na Slovensku, takmer s 3 500 zames­tnancami patrí k hlavným zamestnávateľom slovenského automotive. Hella Group je globálne pôsobiaci, na burze kótovaný podnik s viac ako 125 pobočkami v 35 krajinách. S tržbami vo výške 6,5 miliardy eur vo fiškálnom roku 2020/2021 a s viac ako 36 000 zamestnan­cami je skupina jedným z popredných svetových dodávateľov automobilového priemyslu.

Tesla - výroba Fremont Čítajte viac Tesla: Musk si trúfa na 20 miliónov áut ročne. Analytici sa smejú

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Hella Lighting #Hella
Články podľa značiek