Tesla opäť v problémoch! Pri nehode zahynuli traja ľudia

Americké autority začali vyšetrovanie systému Autopilot. Vraj kvôli nemu zahynulo na cestách už 14 ľudí.

25.05.2022 12:00
tesla-preliminary-report Foto:
Posádka Tesly nemala šancu nehodu prežiť. Je podozrenie, že v jej čase auto riadil systém Autopilot.
debata (11)

Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) oznámil, že začal špeciálne vyšetrovanie smrteľnej nehody s účasťou Tesly Model S, ktorá si tento mesiac v Kalifornii vyžiadala troch mŕtvych.

Nehoda je jednou z viac ako 30, týkajúcich sa vozidiel Tesla, ktoré NHTSA vyšetruje a pri ktorých je podozrenie, že sa na nich podieľali pokročilé asistenčné systémy, ku ktorým patrí aj Autopilot. Pri týchto vyšetrovaniach spoločnosti Tesla bolo hlásených celkovo 14 úmrtí pri nehodách, vrátane posledných troch.

NHTSA nezverejnil podrobnosti o nehode, ale objavili sa informácie, že k nej prišlo 12. mája. V Tesle, ktorá mala mať kolíziu na Pacific Coast Highway v Newport Beach zomreli traja pasažieri (dvaja muži a jedna žena) a pri nehode sa zranili ďalší traja ľudia.

Tesla Model 3 - 2017 Čítajte viac Tesla zvoláva 130 000 áut. Zatiaľ v USA

Iné zdroje spresňujú, že nová Tesla Model S z roku 2022 smerovala po uvedenej ceste na východ, keď vo veľkej rýchlosti narazila na obrubník a následne do stavebného zariadenia, ktoré bolo na jej okraji. Policajti po príchode na miesto zistili, že auto je úplne zničené a nikto z jeho trojčlennej posádky nemal šancu prežiť. Troch stavebných robotníkov, z ktorých každý mal ľahké zranenia, previezli do miestnej nemocnice na vyšetrenie. V akom stave bola Tesla po nehode, ukazuje aj nasledujúce video:

Autopilot od Tesly a ďalšie pokročilé asistenčné systémy pre autonómnu, respektíve čiastočne autonómnu jazdu sa aktuálne stávajú v USA predmetom podrobného vyšetrovania, ktoré analyzuje nehody tohto vozidla približne od roku 2017. Tesla na svojej webovej stránke uvádza, že Autopilot síce umožňuje automatické riadenie auta, vrátane brzdenia a zrýchľovania, ale „vyžaduje aktívny dohľad vodiča a nerobí vozidlo autonómnym“.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Model S #autopilot #smrteľné nehody #nehody Tesly
Články podľa značiek