Česi si založili politickú ‘stranu motoristov‘. Vraj proti ekofanatikom

Českí a najmä pražské motoristi sa cítia šikanovaní a myslia si, že cyklisti sú nespravodlivo protežovaní.

03.06.2022 12:00
praha Foto:
Pražskí motoristi majú "plné zuby" protežovania cyklistov, založili si na svoju obranu vlastnú stranu.
debata (1)

Komunálne strany si aj v našich zemepisných šírkach získavajú čoraz väčšiu popularitu. Je to zrejme tým, že ich predstavitelia sa nezaoberajú predovšetkým sami sebou ako iní vrcholoví politici, ale snažia sa riešiť konkrétne a praktické problémy. V Bratislave takto napríklad vznikla strana Team Bratislava, v Prahe zas úplne nová „motoristická“ strana s príznačným názvom Motoristé sobě.

Za jej vznikom stojí koordinátor Petr Macinka, ktorý dlhodobo pracuje v Inštitúte Václava Klausa. A čo bolo impulzom pre vznik tejto atypickej strany? Má ísť o stranu, ktorá nemá žiadne politické ambície, ale chce riešiť výlučne problémy motoristov, pretože tí sú podľa Macinkových slov „vedením Prahy dlhodobo šikanovaní. Motorizmus a automobilizmus musí v miliónovej Prahe konečne dostať prednosť pred cyklistami a zelenými aktivistami“.

bicykel, nehoda, prilba, auto Čítajte viac Vodiči pozor! Do platnosti vstúpila dôležitá zmena pri prednosti, týka sa cyklistov

V tlačovej správe strany sa uvádza, že medzi jej hlavné priority, ktoré chce na pražskom Magistráte presadzovať, patrí návrat k viacpruhovým komunikáciám a plošná deinštalácia všetkých zbytočných opatrení, ktorými súčasné protimotoristické vedenie hlavného mesta šikanuje pražských vodičov v rámci tzv. upokojovania dopravy.

Koordinátor strany si servítku príliš pred českými médiami nedáva: „Po amatérskom prístupe hnutia ÁNO a ČSSD v predchádzajúcom volebnom období získali správu nad pražskou dopravou zelení fanatici, ktorí nás automobilistov považujú za škodcov modernej spoločnosti. To musí skončiť,“ vysvetlil pre server Novinky.cz . Za svojich hlavných politických oponentov považuje Pirátov a komunálnu stranu Praha sobě, ktorá naopak podporuje ekologický prístup a cyklistov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cyklisti #komunálna politika #politická strana #Motoristé sobě
Články podľa značiek