Škoda Elroq? 'Fabrický' týždenník odhaľuje názov druhého elektromobilu

Škoda ešte neoznámila meno svojho druhého elektromobilu situovanom pod Enyaqom iV, no zato sa prekvapujúco objavil v internom týždenníku Škodovácky odborář.

06.06.2022 18:00
debata
Škoda Elroq bude pravdepodobne menším SUV,... Foto: Škoda-Auto
Škoda - nový dizajnový štýl Modern Solid Škoda Elroq bude pravdepodobne menším SUV, ktoré sa postaví pod súčasný Enyaq iV. Mýliť by sme si ho ale nemali s najmenším elektromobilom, ktorý bude vyrábaný v Španielsku.

Druhým elektromobilom Škody by sa mal stať model s názvom Elroq. Toto označenie sa totiž objavilo v odborárskom týždenníku Škody. Je to zaujímavé, pretože samotná automobilka zatiaľ nič také oficiálne neoznámila. Toto označenie má ale Škoda registrované už od januára 2021 a teraz sa zdá, že s ním naozaj počíta. V spomínanom týždenníku sa doslova píše, že Elroq práve absolvuje skúšky prejazdnosti medzi jednotlivými úsekmi montážnej linky v materskom závode Škody v Mladej Boleslavi, kde montujú aj Škodu Enyaq iV. To asi nebude náhoda.

Škoda Afriq - koncept 2022 Čítajte viac Škoda Afriq: Študenti zmenil Kamiq na rely špeciál. Má techniku Octavie!

Druhý elektromobil Škody, pokiaľ nepočítame malé Citigo-e, bude postavený na menšej verzii elektrickej platformy MEB s prívlastkom Entre a zaradí sa pod súčasný Enyaq iV. V súvislosti s názvom je zaujímavé, že písmeno "q“ na konci naznačuje, že pôjde o SUV. Pritom by mala byť novinka skôr malým mestským elektromobilom, ktorý bude mať aj svojich súrodencov s logom Cupry a Volkswagenu. Pôvodne správy hovorili, že táto trojica lacných elektromobilov by mala schádzať z montáže v Barcelone, presnejšie Martorelli, ktorý mal byť zameraný práve na malé elektromobily koncernu VW.

Toto je oficiálna silueta jedného z troch... Foto: Škoda-Auto
Škoda Elroq Toto je oficiálna silueta jedného z troch pripravovaných menších elektromobilov. Patriť bude ale tomu zo Španielska, takže o Elroq asi nepôjde.

Môže preto ísť aj o celkom iný elektromobil, pretože Škoda plánuje do roku 2030 predstaviť hneď tri elektrické novinky situované pod Enyaqom iV. A len jedna z nich má mať pôvod v Španielsku, dve ďalšie budú z Českej republiky. Škoda zatiaľ nechcela bližšie komentovať svoje plány. Na margo Elroqu uviedla, že pre jeden z trojice elektromobilov naozaj používa pracovný názov Elroq. To by ale znamenalo, že finálny názov nie je predsa len ešte definitívny. Elroq by teda mohol byť skutočným SUV, už s novým dizajnovým jazykom Modern Solid, ktorý nedávno automobilka naznačila fotografiou rozostreného konceptu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #elektromobily #Škoda-Auto #Škoda Elroq
Články podľa značiek